Εκατοντάδες πρόσφυγες από τη Συρία με κατεύθυνση τα σύνορα στον Έβρο

Εκατοντάδες πρόσφυγες από τη Συρία με κατεύθυνση τα σύνορα στον Έβρο

Εκατοντάδες , κυρίως από τη , κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Reuters να κατευθύνονται πεζή από το Εντιρνέ της Ανδιανούπολης προς τα δυτικά σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα.  Για τον λόγο αυτό, αστυνομία και έχουν τεθεί σε επιφυλακή.  Οι πρόσφυγες σκοπεύουν να περάσουν τον φράχτη του Έβρου, να μπουν στην Ελλάδα, να κατευθυνθούν στη συνέχεια προς τα Σκόπια και από κει να συνεχίσουν το ταξίδι τους στη Σερβία και στην κεντρική Ευρώπη.

Εκατοντάδες πρόσφυγες από τη Συρία με κατεύθυνση τα σύνορα στον ΈβροΤις τελευταίες μέρες, περισσότεροι από χίλιοι πρόσφυγες και μετανάστες είχαν αποκλειστεί από την τουρκική αστυνομία, στο Εντιρνέ ενώ ο τουρκικός Ερυθρός Σταυρός και οι τοπικές αρχές τούς διένειμαν , νερό, κουβέρτες και αντίσκηνα. Σήμερα, με εντολή του νομάρχη Αδριανούπολης Ντουρσούν Αλί Σαχίν, η στρατοχωροφυλακή απέσυρε τα οδοφράγματα και δεν ενόχλησε τους πρόσφυγες.

Πλήθη μεταναστών συνωστίζονται και στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, προκειμένου μπουν σε ένα λεωφορείο που θα τους φέρει στην Ελλάδα. Οι περισσότεροι όμως προσπαθούν να διασχίσουν με τα πόδια τα 250 χιλιόμετρα που χωρίζουν την με τις Καστανιές του Έβρου.

Εκατοντάδες πρόσφυγες από τη Συρία με κατεύθυνση τα σύνορα στον ΈβροΕπίσης, σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αξιωματούχος της τουρκικής στρατοχωροφυλακής στην Αδριανούπολη, οι πρόσφυγες προχωρούν επί του αυτοκινητόδρομου ΤΕΜ που ενώνει την Κωνσταντινούπολη με την Αδριανούπολη και συνεχίζεται μέχρι τα τουρκοβουλγαρικά σύνορα, δηλαδή την πύλη Καπίκουλε.

Πάντως αστυνομικές πηγές στην Αδριανούπολη ανέφεραν ότι «οι πρόσφυγες κατευθύνονται προς τα τουρκοβουλγαρικά σύνορα, απλά επειδή ο αυτοκινητόδρομος ΤΕΜ οδηγεί κατευθείαν στο Καπίκουλε. Εάν ωστόσο υπάρξει πρόβλημα με τις βουλγαρικές αρχές, δεν αποκλείεται να υπάρξει κίνηση προσφύγων προς το Παζάρκουλε», δηλαδή προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Tags: , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: