Έκαναν πτήση με αυτοκίνητο στη Σλοβακία και τρέλαναν τον κόσμο

Μπορεί αυτό που βλέπετε να νομίζετε ότι είναι μια σκηνή από το σενάριο μιας ταινίας. Και όμως δεν είναι. Είναι ένα κανονικό αυτοκίνητο που με ειδικές μετατροπές μπορεί να πετάει.

Λέτε κάπως έτσι να μετακινούμαστε τα επόμενα χρόνια;

Αν πάντως βρεθείτε στη Σλοβακία δεν αποκλείεται να δείτε το αυτοκίνητο να περνάει όχι μπροστά σας στο δρόμο αλλά πάνω από τα κεφάλια σας. Το αυτοκίνητο έχει κάνει 40 ώρες πτήσης σε συνεργασία με την Πολιτική Αεροπορία της Σλοβακίαςτο κεφάλι σας. Είναι το AirCar της Klein Vision, το πρώτο αυτοκίνητο που έκανε πτήση μέσα στα όρια πόλης.

Οι Stefan Klein και Anton Zajac είναι δυο επιστήμονες οι οποίοι αποφάσισαν να πειραματιστούν πάνω στα ιπτάμενα αυτοκίνητα. Δούλεψαν αρκετές χιλιάδες ώρες, ξόδεψαν αρκετά εκατομμύρια ευρώ, αλλά τελικά είδαν το δημιούργημά τους να κάνει την πρώτη δοκιμαστική πτήση πάνω από την πόλη της Μπρατισλάβα στη Σλοβακία.

Το AirCar είναι ένα υβριδικό όχημα που εκτελεί χρέη αεροπλάνου και αυτοκινήτου. Μπορεί να μεταμορφωθεί Μπορεί να πετάξει σε υψόμετρο 2.500 μέτρων από αυτοκίνητο σε αεροπλάνο σε 3 λεπτά χάρη στο έξυπνο σύστημα αναδίπλωσης των φτερών που διαθέτει.

Ο κινητήρας που διαθέτει αυτό το πρώτο πρωτότυπο προέρχεται από την BMW με την απόδοσή του να είναι στους 160 ίππους. Το καύσιμο που χρησιμοποιεί είναι κανονική βενζίνη ενώ έχει ενσωματωμένο τον έλικα και σύστημα πέδησης με αλεξίπτωτο. Το δεύτερο πρωτότυπο είναι πιο ισχυρό με κινητήρα πάλι της BMW απόδοσης 300 ίππων. Μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 300Km/h και με σταθερή ταχύτητα να διανύσει 1.000 χιλιόμετρα στον αέρα.

Προς το παρόν έγκριση για ευρεία παραγωγή δεν έχει πάρει. Αλλά σίγουρα θα πάρει.

Έκαναν πτήση με αυτοκίνητο στη Σλοβακία και τρέλαναν τον κόσμο gr.

now24.gr-auto

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: