Έκαναν ξανά προσφυγή στο ΣτΕ δύο ΑΕΙ για την διαθεσιμότητα

Έκαναν ξανά προσφυγή στο ΣτΕ δύο ΑΕΙ για την διαθεσιμότητα

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν και πάλι το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και ζητούν για δεύτερη φορά την ακύρωση των υπουργικών αποφάσεων με τις οποίες καταργήθηκαν οργανικές θέσεις διοικητικού προσωπικού και οι εργαζόμενοι τους τέθηκαν σε .
Να σημειωθεί ότι τα δύο έχουν ήδη προσφύγει από το τέλος του περασμένου έτους στο ΣτΕ για το ζήτημα αυτό και οι προσφυγές τους έχουν μεν συζητηθεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά δεν έχουν δημοσιευθεί ακόμη οι σχετικές αποφάσεις.
Στη συνέχεια ενώ αναμένεται η έκδοση των αποφάσεων της Ολομέλειας του ΣτΕ εκδόθηκαν νέες υπουργικές αποφάσεις για το ίδιο θέμα, αλλά αυτή τη δεύτερη φορά καταργήθηκε μικρότερος αριθμός οργανικών θέσεων διοικητικών υπαλλήλων.
Κατόπιν αυτών, τα δύο ΑΕΙ κατέθεσαν νέες προσφυγές στο ΣτΕ ζητώντας και πάλι την ακύρωση των νέων υπουργικών αποφάσεων.
Στις προσφυγές τους τα ΑΕΙ υποστηρίζουν, μεταξύ των άλλων, ότι το καθεστώς της μείωσης των διοικητικών υπαλλήλων και η θέση τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας, είναι αντίθετο στις επιταγές του άρθρου 16 του Συντάγματος που κατοχυρώνει το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ.
Ακόμη, είναι αντισυνταγματικές καθώς τα θέματα αυτά δεν μπορούν να ρυθμιστούν με υπουργικές αποφάσεις, αλλά με την έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων.
Τέλος, όπως αναφέρουν, αυτές οι επίμαχες υπουργικές αποφάσεις είναι παράνομες, καθώς δεν δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: