Έκαναν «hotspot» την Αθηνών-Λαμίας: 2.000 πρόσφυγες «παρκαρισμένοι» σε μοτέλ

Η αστυνομία άρχισε σταδιακά να διοχετεύει δυο-δυο τα λεωφορεία κάθε μισή ώρα, ενώ συγχρόνως φτάνουν στη Λαμία και άλλα πούλμαν από την Αθήνα

Σε ένα απέραντο, άτυπο «hotspot» έχει μετατραπεί η Αθηνών-Λαμίας, καθώς η κυβέρνηση, ελλέιψει σχεδίου και εναλλακτικών, έχει «παρκάρει» περί τους 2.000 πρόσφυγες σε διάφορα μοτέλ επί της εθνικής οδού, καθώς και στην είσοδο της πρωτεύουσας του νομού Φθιώτιδας.

Πιο συγκεκριμένα, η ΕΛ.ΑΣ έχει ακινητοποιήσει περισσότερους από 500 πρόσφυγες στο ύψος των Θηβών, σε μοτέλ στο 90ό χιλιόμετρο, ενώ από το μεσημέρι της Δευτέρας έχουν ακινητοποιηθεί περισσότερα από 30 λεωφορεία σε διάφορα μοτέλ της εθνικής οδού ή και στην είσοδο της Λαμίας, και πάνω από 1.500 πρόσφυγες παραμένουν εκεί, περιμένοντας τις εξελίξεις.

Από το απόγευμα της Τρίτης, η αστυνομία άρχισε σταδιακά να διοχετεύει δυο-δυο τα λεωφορεία κάθε μισή ώρα, ενώ συγχρόνως φτάνουν στη Λαμία και άλλα λεωφορεία από την Αθήνα.

Φορείς της περιοχής προσπάθησαν να ανταποκριθούν, συγκεντρώνοντας τρόφιμα, με τους πρόσφυγες πάντως να ζητούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους άμεσα.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου που έμειναν ακινητοποιημένοι στη Λαμία δημιουργήθηκαν και εικόνες πανικού, αλλά και εντάσεις, με τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες να ζητούν επίμονα να συνεχιστεί το ταξίδι τους.

Πηγή: protothema.gr

ellada

Tags: , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: