Είσαι single στις γιορτές; Μην σε παίρνει από κάτω! Δες πώς να περάσεις και μόνη σου καλά!

Πλησιάζουν οι γιορτές και “όλες” οι γυναίκες είναι χαρούμενες που θα περάσουν καταπληκτικά με τους δικούς τους ανθρώπους. Όλες;;;;; Μα και βέβαια όχι. Υπάρχουν πολλές γυναίκες που μπορεί να είναι ή να νιώθουν εξαιρετικά μόνες καθώς πλησιάζουν οι γιορτές. Σε προηγούμενα άρθρα του ηλεκτρονικού περιοδικού Δυναμική Γυναίκα μιλήσαμε για την ανασφάλεια της μοναξιάς αλλά και αναφερθήκαμε στις αιτίες που μπορεί μια γυναίκα να είναι μόνη. Επίσης αναφέραμε λόγους για τους οποίους οι γυναίκες νιώθουν μόνες ακόμα και μέσα στη σχέση τους. Αν και εσύ νιώθεις μόνη ή αισθάνεσαι μόνη τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές, τότε ίσως σε ενδιαφέρουν οι παρακάτω 7 τρόποι που αφορούν το πώς θα περάσεις καλά.

Δεν είσαι υποχρεωμένη να είσαι χαρούμενη: Κατ’ αρχήν μια μεγάλη ψυχολογική ανακούφιση είναι να συνειδητοποιήσεις ότι δεν είσαι υποχρεωμένη να είσαι χαρούμενη απλά και μόνο επειδή πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, οπότε δεν χρειάζεται να προσπαθήσεις να φανείς χαρούμενη. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αφήσεις τον εαυτό σου στην “μαύρη” του την μοίρα. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να περάσεις καλά στις γιορτές ακόμα και αν είσαι μόνη σου.

Κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου: Αν δεν έχεις έναν άντρα να σου κάνει ένα δώρο μην κάθεσαι στο σπίτι να κλαις τη μοίρα σου. Κάνε εσύ ένα δώρο στον εαυτό σου. Πήγαινε στην αγορά που είναι πανέμορφη κάθε φορά που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και δοκίμασε τα πάντα. Από ρούχα σε παπούτσια και από διάφορα αξεσουάρ έως καλλυντικά. Στο τέλος αγόρασε αυτά που λαχταράει περισσότερο η ψυχή σου.

Περιποιήσου τον εαυτό σου: Μπορείς να επιλέξεις να κάνεις κάτι για τον εαυτό σου όπως περιποίηση προσώπου, περιποίηση σώματος, περιποίηση μαλλιών, περιποίηση νυχιών, κ.τ.λ. Μπορείς να επισκεφτείς ένα ινστιτούτο ομορφιάς, ένα κομμωτήριο, κ.τ.λ. έτσι ώστε να περιποιηθείς και να φροντίσεις τον εαυτό σου. Άλλωστε αν δεν το κάνεις εσύ για σένα τότε ποιος θα το κάνει;

Κάνε κάτι καλό: Το να κάνουμε καλές πράξεις κανονικά αφορά όλο το χρόνο ωστόσο τα Χριστούγεννα είναι μια καλή αρχή. Μπορεί εσύ να αισθάνεσαι μόνη τώρα για τα Χριστούγεννα ωστόσο υπάρχουν άνθρωποι που βρίσκονται σε πολύ χειρότερη μοίρα από σένα διότι δεν έχουν ούτε τα βασικά όπως τροφή, ένδυση, στέγαση, κ.τ.λ. Ο άνθρωπος όταν βοηθάει άλλους ανθρώπους αμέσως αισθάνεται καλύτερα ψυχολογικά.

Ψάξε για παρέα. Μπορεί να είσαι μόνη όσον αφορά το γεγονός ότι δεν έχεις βρει τον άντρα της ζωής σου, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να μείνεις μόνη στο σπίτι. Ψάξε στο κινητό σου. Όλο και κάποια φίλη θα έχεις που βρίσκεται και αυτή στην ίδια κατάσταση με σένα. Οι γυναίκες που δεν το βάζουν εύκολα κάτω είναι αυτές που περνούν καλύτερα στη ζωή.

Γίνε εντυπωσιακή: Αν είσαι μόνη σου τότε ίσως ήρθε η ώρα να δείξεις στους άντρες τι χάνουν. Με το σωστό μακιγιάζ, τα κατάλληλα ρούχα και ένα υπέροχο και εντυπωσιακό χτένισμα σίγουρα θα γίνεις ακαταμάχητη. Στο άρθρο “11 Τρόποι για να αποκτήσεις εκπληκτικά όμορφο πρόσωπο” θα βρεις χρήσιμες πληροφορίες για να αποκτήσεις τέλειο πρόσωπο, ενώ στο άρθρο “17 Τρόποι να αποκτήσεις τέλειο και σeξι σώμα” θα βρεις μυστικά για να αποκτήσεις ένα τέλειο “θανατηφόρο” κορμί.

Μην χάνεις την ελπίδα σου: Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της ελπίδας. Όλοι οι άνθρωποι έχουν προβλήματα. Τα Χριστούγεννα όμως κάθε άνθρωπος θα πρέπει να εστιάζει την προσοχή σου στην ελπίδα και σε ένα καλύτερο μέλλον και όχι στο παρελθόν. Το παρελθόν δεν μπορεί να αλλάξει ωστόσο το μέλλον σου βρίσκεται στα χέρια σου.

sxeseis

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: