Εισαγγελική έρευνα για 100 ψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνες που βεβαίωναν ότι οι κατηγορούμενοι είναι τοξικομανείς!

Στο μικροσκόπιο τουλάχιστον 100 πραγματογνωμοσύνες της περιόδου 2020-2022 –  Αναμένεται να ελεγχθούν εξονυχιστικά ιατρικές αναφορές 

Μεγάλη ποινική έρευνα αρχίζει εισαγγελέας Εφετών βάζοντας στο «μικροσκόπιο» τουλάχιστον 100 ψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνες της περιόδου 2020-2022. Με τις πραγματογνωμοσύνες αυτές βεβαιώνονταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι κατηγορούμενοι σε υποθέσεις ναρκωτικών είναι τοξικομανείς. Έτσι, οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι έτυχαν ηπιότερης ποινικής μεταχείρισης.

Την εντολή για τη διενέργεια της προκαταρκτικής έρευνας έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρία Γκανέ. Στο πλαίσιο της έρευνας, την οποία θα διενεργήσει ο αντεισαγγελέας Εφετών Παν. Μεϊδάνης, θα ελεγχθούν εξονυχιστικά εσωτερικές αναφορές σχετικά με τις επίμαχες ψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνες.

Μάλιστα, η αρχή θα γίνει από δύο πραγματογνώμονες ψυχιάτρους που ορίζονται από τον κατάλογο πραγματογνωμόνων αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, οι πραγματογνωμοσύνες τους, ως επί το πλείστον, απορρίπτονταν από τα δικαστικά συμβούλια με σχετικά βουλεύματα.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: