«Είπαμε στους γονείς ότι θα πάμε σε εισαγγελέα» δηλώνει ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Σερρών

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Σερρών προκάλεσε η υπόθεση της πολύτεκνης οικογένειας στην Αλιστράτη που αρνείται να στείλει τα παιδιά της στο σχολείο εξαιτίας των μέτρων κορωνοϊού

Διαστάσεις έχει πάρει η υπόθεση της πολύτεκνης οικογένειας στην Αλιστράτη, που αρνείται να στείλει τα παιδιά της στο σχολείο εξαιτίας των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Μετά την εισαγγελική παρέμβαση, ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών ξεκαθαρίζει ότι είχε προηγηθεί επικοινωνία με την οικογένεια.

«Εμείς προσεγγίσαμε το θέμα παιδαγωγικά, με τον συντονιστή παιδαγωγικής ευθύνης, με τις δομές. Προσπαθούσαμε να πείσουμε την οικογένεια ότι πρέπει να προσέλθουν τα παιδιά», δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο Στέλιος Ρίζος,  σχετικά με την απόφαση γονιών της περιοχής να μην στέλνουν, από πέρσι την άνοιξη, στα παιδιά τους στο σχολείο καθώς αρνούνται να τα υποβάλλουν σε έλεγχο για τον κορωνοϊό και να τους φορέσουν μάσκα.

«Επικοινωνήσαμε με την οικογένεια. Και με την μητέρα και με τον πατέρα πριν 20 ημέρες και παραπάνω και τους είπαμε ότι η έσχατη λύση θα είναι να απευθυνθούμε σε εισαγγελείς», τόνισε, ακόμη, ο κ.Ρίζος.

«Το ένα παιδί, που είχαμε εμείς στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, είχε προμηθευτεί από το σχολείο με την συνεργασία του Δήμου, και τάμπλετ και του έγινε σύνδεση με το ίντερνετ. Έμπαινε, δεν ξέρουμε πόσο παρακολουθούσε, αλλά έμπαινε στα μαθήματα. Τουλάχιστον αυτό έχουμε από το σχολείο», ανέφερε και πρόσθεσε πως στην αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς, ήρθε στο σχολείο, παρέλαβε τα βιβλία του αλλά δεν εμφανίζεται στα μαθήματα. 

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση, έχουμε μια ιδιότυπη σχολική διαρροή» επεσήμανε αναφέροντας ωστόσο πως είναι γνωστό πού βρίσκονται τα παιδιά καθώς υπήρχαν καθημερινές, συχνές επικοινωνίες με την οικογένεια.

«Αυτοί είχαν τις δικές τους απόψεις. Συγκροτημένη βέβαια οικογένεια αλλά οι απόψεις των γονιών αφήνουν τα παιδιά εκτός σχολείου», σχολίασε.



.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: