Είναι η πρώτη γυναίκα που γέννησε με αυτό τον τρόπο! Και είναι η πιο χαρούμενη μανούλα στον κόσμο!

Η 37χρονη Malin Stenberg ζούσε στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας μαζί με τον σύντροφο της Claes Nilsson. Αλλά υπήρχε κάτι που στέκονταν εμπόδιο στην ευτυχία τους: Ήθελαν να δημιουργήσουν οικογένεια, ήθελαν να αποκτήσουν παιδιά αλλά δεν μπορούσαν λόγω ενός προβλήματος εκ γενετής που έχει η Malin.

Η 37χρονη έχει το Σύνδρομο Rokitansky, έχει γεννηθεί δηλαδή χωρίς κόλπο και χωρίς μήτρα. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, όταν ήταν μικρότερη και απέκτησε τεχνητό κόλπο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να κάνει παιδιά. Αυτό είναι άλλωστε κάτι που το ξέρει από πολύ μικρή. Οι γονείς της της το είχαν πει και εκείνη είχε εξοικειωθεί με την ιδέα.

Αυτός που όμως δεν είχε εξοικειωθεί με την ιδέα ήταν ο σύντροφος της. Ο Claes δεν ήθελε με τίποτα στον κόσμο να εγκαταλείψει το όνειρό του: Να δημιουργήσει τη δική του οικογένεια!

Ο φίλος της Malin, όταν εκείνη ήταν 29 ετών, κατάφερε να την πείσει να εγγραφεί σε ένα επικίνδυνο και πρωτοποριακό για την την εποχή ερευνητικό πρόγραμμα που θα γίνονταν στο Πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ. Μόλις 9 γυναίκες επελέγησαν για να λάβουν μέρος. Και η Malin τελικά ήταν μια από αυτές.

Όλες οι γυναίκες που πήραν μέρος στο πρόγραμμα είχαν το ίδιο όνειρο: Να αποκτήσουν τα δικά τους παιδιά. Το αντικείμενο της μελέτης ήταν η εμφύτευση ξένης μήτρας μέσα στο σώμα των γυναικών. Παρόμοιες προσπάθειες που είχαν γίνει στο παρελθόν είχαν αποδείξει ότι μεταμοσχεύσεις από νεκρούς δότες δεν έχουν επιτυχία. Χρειάζονταν λοιπόν τη μήτρα από κάποιον δωρητή του οποίου η οικογένεια θα έπρεπε να συμφωνήσει με την μεταμόσχευση.

Η 61χρονη Ewa Rosen είναι μια παλιά φίλη της οικογένειας της Malin. Είναι μητέρα 2 αγοριών και έχει ήδη τέσσερα εγγόνια. Μόλις έμαθε το πρόβλημα της Malin αμέσως συμφώνησε να της παραχωρήσει τη μήτρα της.

Και κάπως έτσι το ιατρικό θαύμα πραγματοποιήθηκε: Μόλις 43 ημέρες μετά την επέμβαση, η 35χρονη τότε Malin είχε περίοδο για πρώτη φορά στη ζωή της. Και μόλις 1 χρόνο μετά την επέμβαση, ανακάλυψε το πολυπόθητο νέο: Ήταν έγκυος!

Χρησιμοποίησαν 11 κατεψυγμένα γονιμοποιημένα ωράρια της και με την πρώτη προσπάθεια, η πιο μεγάλη τους επιθυμία έγινε πραγματικότητα. Τέλος!

Το αγέννητο μωρό αναπτύσσονταν φυσιολογικά μέχρι την 31η εβδομάδα. Τότε όμως κάποια προβλήματα στην εγκυμοσύνη κατέστησαν επιτακτική την άμεση καισαρική επέμβαση. Κανείς από τους γιατρούς δεν ήταν βέβαιος αν τα προβλήματα προκλήθηκαν από κάποιο ελάττωμα του μοσχεύματος ή όχι. Αλλά αυτό λίγη σημασία είχε για την Malin και τον Claes. Ήταν πλέον σε θέση να κρατήσουν στην αγκαλιά τους το πιο πολύτιμο πράγμα στην ζωή τους: Το παιδί τους. Ο μικρός Vincent τους έκανε τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους στον κόσμο!

Χωρίς να το καταλάβουν ο μικρός έγινε 1 έτους. Ήταν ένα πανέμορφο παιδί. Παρατηρούσε τα πάντα γύρω του και γελούσε συνέχεια. Εξακολουθεί να μην μπορεί να γνωρίζει τι πέρασαν οι γονείς του για να τον φέρουν στον κόσμο αλλά αυτό είναι κάτι που δεν έχει μεγάλη σημασία για τους γονείς του.

Η δότης, η Ewa Rosen, έχει γίνει κάτι σαν γιαγιά για το μικρό αγόρι και έχει μια πολύ ιδιαίτερη σχέση με την Malin και την οικογένειά της. Όσο για την Malin, οι γιατροί έχουν πλέον αφαιρέσει την ξένη μήτρα, ώστε να μην χρειάζεται να συνεχίζει την ισχυρή ορμονική θεραπεία.

Το καλύτερο; Στις 7 από τις 9 γυναίκες που συμμετείχαν στη έρευνα, οι ξένες μήτρες έγιναν αποδεκτές από τα σώματα τους. Οι 4 από αυτές έχουν ήδη τα δικά τους παιδιά! Αυτός ο αριθμός είναι απίστευτα υψηλός αφού πριν από την διεξαγωγή της έρευνας κανείς δεν πίστευε ότι κάτι τέτοιο ήταν δυνατόν να συμβεί.

Η ιστορία του μικρού Vincent, αλλά και των άλλων τριών παιδιών, δίνει σε πολλές ακόμη γυναίκες με παρόμοιο πρόβλημα μια μεγάλη ελπίδα.

Πηγή: dinfo

(?)

paraxena

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: