«Είναι επικίνδυνη στιγμή, χρειάζεται ψυχραιμία!»

Κάνοντας λόγο για «επικίνδυνη στιγμή» μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους από τουρκικά F-16 στη μεθόριο με τη Συρία, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ καλεί όλα τα εμπλεκόμενη μέρη «να επιδείξουν ψυχραιμία».

«Σε αυτήν την επικίνδυνη συγκυρία μετά την κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους, όλοι εμείς πρέπει να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και να παραμείνουμε ήρεμοι» αναφέρει ο Τουσκ σε μήνυμα που ανήρτησε στο λογαριασμό του στο Twitter.

Υπό το φως των γεγονότων συνεδριάζει εκτάκτως το ΝΑΤΟ το απόγευμα στις Βρυξέλλες κατόπιν τουρκικού αιτήματος. Παράλληλα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι κάλεσε τους πρεσβευτές των μόνιμων κρατών-μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας (ΗΠΑ, Ρωσίας, Γαλλίας, Κίνας και Βρετανίας) για ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις. Στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας εκλήθη ταυτόχρονα ο Τούρκος στρατιωτικός ακόλουθος.

Στην Άγκυρα ο Ταγίπ Ερντογάν συγκάλεσε την ίδια στιγμή έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου, των επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών, του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου και υψηλόβαθμων υπουργών της νέας κυβέρνησης που ορίστηκε σήμερα.

 

 

karfitsa.gr-Diethni

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: