Είναι έγκλημα εκ προμελέτης κατά της χώρας – Σαμαράς

Είναι έγκλημα εκ προμελέτης κατά της χώρας – Σαμαράς

Είναι έγκλημα εκ προμελέτης κατά της χώρας   Σαμαράς

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στη ΚΟ του κόμματος,  ζήτησε από τους βουλευτές να διαδώσουν εν όψει δημοψηφίσματος, 5 πράγματα.

Βγήκαμε από την κρίση τα τελευταία χρόνια και σε 5 μήνες , μάς έφεραν σε κλειστές τράπεζες, πριν τη χρεοκοπία και την κοινωνική αναταραχή, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. Και τώρα με το δημοψήφισμα που διοργανώνουν μας φέρνουν εκτός ευρώ, συμπλήρωσε.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε σε 5 άξονες, εν όψει του δημοψηφίσματος, καλώντας τους βουλευτές να τα πουν παντού:

1ον: Το ερώτημα που τίθεται είναι το ναι ή όχι στην Ευρώπη και ναι η όχι στο ευρώ. Υπάρχουν κάποια αποθέματα, πόσο θα κρατήσουν; αναρωτήθηκε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε πως δη η Ευρώπη ετοιμάζει σχέδιο έκτακτης ανάγκης.

2ον: Το όχι οδηγεί έξω από την Ευρώπη και το ευρώ, που θα οδηγήσει σε κατάρρευση και εθνικούς κινδύνους. Ο κ. Σαμαράς εξήγησε πως η κοινωνία είναι αδύναμη να έχει ακόμη και τα στοιχειώδη.

3ον: Με την έξοδο από το ευρώ δεν διαγράφεται το χρέος της χώρας, όπως θέλουν κάποιοι επιτήδειοι να διαδίδουν. Θα ξεχρεώνουμε το χρέος σε ευρώ με υποτιμημένες δραχμές. Αν η δραχμή υποτιμηθεί, το χρέος θα διπλασιαστεί σε ευρώ. Οι ίδιες δραχμές θα αγοράζουν τα αγαθά σε ευρώ σε διπλάσιες δραχμές, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

4ον: Στην απόλυτη ισοπέδωση που θα ακολουθήσει, διαλύονται τα πάντα εκτός από ένα: Το μεγάλο κομματικό κράτος. Και θα διαλύει τα πάντα στον ιδιωτικό τομέα, σημείωσε.

5ον: Μέχρι τώρα η προπαγάνδα τους προσπαθεί να πείσει ότι ήξεραν πού το πήγαιναν, ότι διαπραγματεύονταν κάτι καλύτερο εντός ευρώ και εμείς κινδυνολογούσαμε. Τώρα αποδεικνύεται ότι προειδοποιήσουμε για κλειστές τράπεζες, για capital controls, κεφαλαιακούς ελέγχους, κλειστά ΑΤΜ. Δεν κλείνουν μόνο οι τράπεζες, όλη η οικονομία κλείνει, τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Έλεγαν ότι θα βαράνε τα νταούλια και θα χορεύουν τις αγορές στο ταψί και τώρα χορεύουν την οικονομία πάνω σε αναμμένα κάρβουνα, δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

Είναι έγκλημα εκ προμελέτης κατά της χώρας. Αυτό θέλανε από την αρχή. Σηκώθηκαν και έφυγαν από την διαπραγμάτευση πριν την τελική πρόταση των δανειστών. Όλο και περισσότεροι καταλαβαίνουν ότι μας πάνε στον γκρεμό. Όλοι αντιλαμβάνονται σε περίπτωση του όχι, χρήματα δεν θα υπάρχουν για να πληρωθεί το ΔΝΤ. Αυτό σημαίνει ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: