Είναι 90 ετών και δεν έφυγε ΠΟΤΕ απ΄το Τσέρνομπιλ – ΔΕΙΤΕ πώς είναι σήμερα! [Εικόνες]



Χαίρει άκρας υγείας ο 90χρονος Λευκορώσος Ivan Shamyanok ο οποίος δεν εγκατέλειψε το χωριό του, λίγα χλμ έξω από το Τσέρνομπιλ της Ουκρανίας, όπου έγινε το δραματικό πυρηνικό ατύχημα το 1986.

Ο Shamyanok παρέμεινε στο σπίτι του στο χωριό Tulgovichi, ενώ τονίζει ότι το μυστικό της μακροζωίας του είναι ακριβώς αυτό. Ότι δεν άφησε τα πάτρια εδάφη μετά την πυρηνική καταστροφή.

Το 1986, μετά το ατύχημα που σκόρπισε ραδιενέργια στην περιοχή και όλη την Ευρώπη, πάνω από 100.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Ένας από αυτούς θα έπρεπε να ήταν και ο Ivan Shamyanok ο οποίος ζούσε εντός της επικίνδυνης ζώνης, όμως αποφάσισε να μην το κάνει.

Από τις 26 Απριλίου του 1986 που έγινε το ατύχημα, έως και σήμερα ο 90χρονος δηλώνει πως δεν έχει κανένα πρόβλημα υγείας, με τους γιατρούς να τον βρίσκουν υγιέστατο.

«Και η αδελφή μου ζούσε εδώ με τον άνδρα της. Αποφάσισαν να φύγουν και… πέθαναν από το άγχος. Εγώ δεν αγχώνομαι. Τραγουδώ, κάνω βόλτες και παίρνω τα πράγματα «χαλαρά» όπως ζω»», τονίζει.



Σύμφωνα με τον Shamyanok ακόμα και μετά την καταστροφή συνέχισαν να τρώνε λαχανικά, φρούτα, γάλα και κρέας από τα ζώα που είχαν.

Ένα φορτηγό με προμήθειες περνά κάθε εβδομάδα από το σπίτι του παππού, ενώ του καθαρίζει και του πλένει η εγγονή του, που τον επισκέπτεται μία φορά την εβδομάδα.




Originally posted 2016-12-24 11:41:09.

Viral news

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: