Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την ελληνική οικονομία…

Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την ελληνική οικονομία...Την κατηγορηματική τους διαβεβαίωση ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα στηρίξει την ελληνική με στόχο την έξοδο της από την , παρέχοντας χρηματοδότηση η οποία θα υπερβεί σημαντικά το ποσόν του 1 δισ. , εξέφρασαν σε συνέντευξη Τύπου, στην Αθήνα, τα επιτελικά στελέχη της ΕΤΕπ Ν. Σκαναπιέκο και Μ. Τανασέσκου. Ταυτόχρονα, ανακοίνωσαν ότι η ΕΤΕπ θα στηρίξει με τεχνικά κλιμάκια την προετοιμασία των επιχειρηματικών σχεδίων που θα υποβληθούν προς χρηματοδότηση.

«Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την ελληνική οικονομία, διοχετεύοντας χρηματοδότηση που θα αυξηθεί σε σχέση με το 2012 και θα ξεπεράσει κατά πολύ το 1 δισ. ευρώ, με προοπτική να ανέβει ακόμη περισσότερο εάν υπάρξουν αξιόπιστα σχέδια προς χρηματοδότηση», τόνισαν χαρακτηριστικά.

Οι χρηματοδοτήσεις της ΕΤεπ θα κατευθυνθούν, μεταξύ άλλων, σε έργα υποδομής με έμφαση και στους αυτοκινητόδρομους, καθώς υπογράφεται 650 εκατ. ευρώ με το Δημόσιο για την ΠΑΘΕ και απευθείας δανειοδότηση 200 εκατ. ευρώ για την Ολυμπία Οδό.

Επίσης, δίνεται έμφαση στη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με την υπογραφή συμφωνιών με εμπορικές τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην , αλλά και μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας για τις ελληνικές ΜμΕ, στο πλαίσιο του οποίου υπογράφηκαν συμβάσεις συνολικού ύψους 150 εκατ. ευρώ έως το τέλος του 2012.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο πρόγραμμα ενίσχυσης της χρηματοδότησης του εξωτερικού εμπορίου.

Πρόκειται για ένα νέο προϊόν, που στηρίζει το διεθνές εμπόριο και η πρώτη πιλοτική του εφαρμογή είναι ειδικά μελετημένη για την Ελλάδα.

Η ΕΤΕπ έχει ήδη εγκρίνει χρηματοδοτική διευκόλυνση ύψους 500 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο του προγράμματος, για να στηρίξει εμπορικές συναλλαγές ύψους 1,5 δισ. ευρώ περίπου το χρόνο.

Το πρόγραμμα αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία πριν το τέλος Απριλίου.

*με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: