«Είμαι παντρεμένη αλλά έχω ερωτευτεί έναν μικρότερο. Να τον διεκδικήσω;»

Είμαι ερωτευμένη με έναν μικρότερο μου. Ενώ είχαμε μια σχέση πάθους και τρελού έρωτα, ξαφνικά μου λέει ότι θέλει χρόνο. Η σχέση μας τον είχε απομακρύνει από τους φίλους του.

Δεν βρισκόμαστε σχεδόν καθόλου και όταν βρισκόμαστε, δεν είναι ο ίδιος. Έχουν μειωθεί τα τηλέφωνα, και γενικώς αυτό το «θέλω» που είχαμε. Είμαστε σε χαλαρή φάση και η ειρωνεία είναι ότι λέει ότι με αγαπάει και πως δεν θέλει να με χάσει.

Να πω, ότι είμαστε μαζί ένα χρόνο, είναι 27 ετών και είμαι παντρεμένη. Κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών και έχει θέμα με κατάθλιψη. Τον αγαπώ και δεν θέλω να τον χάσω. Τι να κάνω; Να τον κυνηγήσω; Να το πω στον άνδρα μου;

Στο ερώτημα σας απαντά ο Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Ψυχοθεραπευτής Ιωάννης Νίκου

Αγαπητή αναγνώστρια,

Με βάση την ανωτέρω περιγραφή του προβληματισμού σου πιστεύω ότι μέσα από την συγκεκριμένη κατάσταση σου δίνεται μια πολύ σημαντική ευκαιρία να ξεκαθαρίσεις τις επιθυμίες, τις επιλογές καθώς και τις προσδοκίες που έχεις από τον εαυτό σου και τους άλλους στην ζωή σου.

Με άλλα λόγια πιστεύω ότι θα μπορούσες (αν φυσικά θέλεις) να εκμεταλλευτείς όσα σου συμβαίνουν και στον εξωτερικό καθώς και στον εσωτερικό σου κόσμο προκειμένου να απαντήσεις πραγματικά και με σαφήνεια στα εξής:

  • Γιατί συμβαίνουν τώρα τα παραπάνω γεγονότα,
  • Ποιες πληροφορίες και απαντήσεις μπορούν να σου προσφέρουν,
  • Ποιος ο ρόλος σου απέναντι στην σχέση με τα σημαντικά πρόσωπα της ζωής σου,
  • Τι προσδοκάς και τι επιθυμείς από την ζωή σου,
  • Τι μπορεί να χρειαστεί να διαφοροποιήσεις ή να χάσεις προκειμένου να ικανοποιήσεις τις ανάγκες και επιθυμίες σου.

Τέλος, αν πιστεύεις ότι δεν μπορείς ή δυσκολεύεσαι να απαντήσεις στα παραπάνω ή όποια άλλα ερωτήματα μπορεί να προκύψουν, προτείνω να απευθυνθείς σε έναν ψυχολόγο – ψυχοθεραπευτή όπου με τη βοήθεια του καθώς και με τη θεραπευτική σας σχέση θα αισθανθείς ασφαλής και έτοιμη να προβείς στην υλοποίηση των αποφάσεων σου.

Νίκου Ιωάννης
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Ψυχοθεραπευτής
Ευρυδάμαντος 33, Νέος Κόσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 213 0456530

Σχέση με μικρότερο άνδρα: Και αν κάποια στιγμή θέλει πιτσιρίκες;

Όταν η γυναίκα θέλει σχέση με μικρότερο άνδρα

sxeseis-teen

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: