Είκοσι παραβιάσεις στο Αιγαίο από οπλισμένα τουρκικά F16

Νέο μπαράζ τουρκικών προκλήσεων πάνω από το Αιγαίο την Παρασκευή, καθώς σημειώθηκαν είκοσι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

Μία από τις παραβιάσεις αυτές εξελίχθηκε σε εικονική αερομαχία την οποία πραγματοποίησε ζεύγος οπλισμένων τουρκικών F-16 με ελληνικά μαχητικά πάνω από περιοχές του Κεντρικού Αιγαίου.

Τα οπλισμένα τουρκικά μαχητικά πραγματοποίησαν και δύο υπερπτήσεις πάνω από το Κουνελονήσι, στα 20.000 πόδια και το Φαρμακονήσι, στα 18.000 πόδια ύψος.

Στις 12.01 ζεύγος τουρκικών μαχητικών παραβίασε το FIR Αθηνών, ακολούθως κινήθηκε νότια της Σάμου και στις 12.03 το ένα F-16 του σχηματισμού έκανε υπερπτήση πάνω από το Κουνελονήσι στα 20.000 πόδια.

Στη συνέχεια, τα τουρκικά μαχητικά αποχώρησαν από το FIR Aθηνών.

Στις 12:42 μ.μ., όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 εισήλθε εκ νέου στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσεως και 1 λεπτό αργότερα πέταξε πάνω από το Φαρμακονήσι στα 18.000 πόδια. Στις 12:44 μ.μ. ο τουρκικός σχηματισμός εξήλθε του FIR Αθηνών.

Εκτός από τις 20 παραβιάσεις, καταγράφηκαν και τέσσερις παραβάσεις του FIR Αθηνών. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

 

ellada

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: