Εικόνες-σοκ δείχνουν πώς μαζεύονται τα πλαστικά μπουκάλια και τα σκουπίδια στους ωκεανούς

Αυτές οι εικόνες είναι απίθανο να φτάσουν στα γυαλιστερά τουριστικά φυλλάδια που πωλούν την Καραϊβική ως παραδεισένιο προορισμό.

Γιατί δείχνουν την πολύ πιο θλιβερή πραγματικότητα της καταγάλανης θάλασσας που πνίγεται όλο και περισσότερο από την παλίρροια των πλαστικών συσκευασιών.

Σε μια φωτογραφία που τραβήχτηκε κοντά στο Ροατάν, ένα νησί στα ανοικτά των ακτών της Ονδούρας, ένας δύτης κάνει μια γκριμάτσα καθώς προετοιμάζεται να εισέλθει στο σχεδόν πλήρως καλυμμένο νερό από τα απόβλητα.

Μια άλλη, που έχει τραβηχτεί μέσα από το νερό, δείχνει πλαστικά μπουκάλια, σακούλες και άλλα σκουπίδια στην επιφάνεια που εμποδίζουν το ηλιακό φως να εισέλθει μέσα.

Ένας δύτης κάνει μια γκριμάτσα καθώς προετοιμάζεται να εισέλθει στο σχεδόν πλήρως καλυμμένο νερό από τα απόβλητα, σε μια φωτογραφία που τραβήχτηκε κοντά στο Ροατάν, ένα νησί στα ανοικτά των ακτών της Ονδούρας.

Μαχαιροπίρουνα μιας χρήσης και άλλα απορρίμματα παγιδευμένα στα φύκια. Θεωρείται ότι έφτασαν στη θάλασσα από την κοντινή Γουατεμάλα, μετά τις πρόσφατες βροχές και καταιγίδες

Στο μεταξύ, μια κοντινή εικόνα του ωκεανού αποκαλύπτει δεκάδες μαχαιροπίρουνα μιας χρήσης που επιπλέουν ανάμεσα στα φύκια.

Θεωρείται ότι έφτασαν στη θάλασσα από την κοντινή Γουατεμάλα, μετά τις πρόσφατες βροχές και τις καταιγίδες.

Ο Τζον Χάουρστον, του Blue Planet Society, ο οποίος προωθεί την προστασία των ωκεανών, δήλωσε ότι ήταν το χειρότερο παράδειγμα πλαστικής ρύπανσης που έχει δει.

Μια άλλη φωτογραφία, που έχει τραβηχτεί μέσα από το νερό, δείχνει πλαστικά μπουκάλια, σακούλες και άλλα σκουπίδια στην επιφάνεια που εμποδίζουν το ηλιακό φως να εισέλθει μέσα.

Υπογράμμισε ότι το πλαστικό διαχωρίζεται σε μικροσκοπικά σωματίδια που εισέρχονται στην τροφική αλυσίδα όταν το πλαγκτόν και τα ψάρια το τρώνε.

Πρόσθεσε: «Πιστεύεται ότι 90 τοις εκατό των θαλάσσιων πτηνών έχουν καταπιεί κάποιο είδος πλαστικού και υπάρχουν πολλά παραδείγματα χελωνών και φαλαινών που μπερδεύουν τα πλαστικά για φαγητό.

«Όλοι έχουμε ένα ρόλο να παίξουμε στη μείωση των πλαστικών αποβλήτων αλλά οι κατασκευαστές και η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβουν ηγετικό ρόλο. Είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα που χρειάζεται μια παγκόσμια λύση ».

Το Daily Mail κάνει εκστρατείες εδώ και καιρό για να τερματίσει τη μάστιγα του πλαστικού που απορρίπτεται.

Η εκστρατεία «Απαγόρευση στις σακούλες» οδήγησε σε τεράστια μείωση των πλαστικών τσαντών μιας χρήσης στα σούπερ μάρκετ και τώρα καλούμε καλούμε να γίνει το ίδιο για τα πλαστικά μπουκάλια.

«Σε μια μεγάλη νίκη της εκστρατείας μας » Απαγόρευση στις σακούλες «, οι υπουργοί πέρυσι υποσχέθηκαν να απαγορεύσουν τα τοξικά μικροσφαιρίδια που δηλητηριάζουν τις θάλασσες μας.

Έτσι θα έπρεπε να φαίνονται τα νερά της θάλασσας του Ροάταν

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

Viral news

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: