Έγκλημα στη Μεσαρά – Απολογία Ρουμάνου: "Οργάνωνα από καιρό τη δολοφονία"

Ο 27χρονος Ρουμάνος που προφυλακίστηκε επανέλαβε τους ισχυρισμούς πορί κακοποίσης από το θύμα

Την προφυλάκιση του 27χρονου Ρουμάνου που ομολόγησε πως εκτέλεσε τον 39χρονο κτηνοτρόφο στο Πετροκεφάλι Μεσαράς, αποφάσισαν Ανακρίτρια και Εισαγγελέας, μετά την απολογία του, το μεσημέρι της Πέμπτης.

Ο Ρουμάνος παραδέχθηκε ότι οργάνωνε καιρό τη δολοφονία. Φέρεται να ρωτήθηκε γιατί δεν έφευγε και είπε ότι το προσπάθησε κάποιες φορές, αλλά ο 39χρονος έβρισκε τους κατά καιρούς εργοδότες του και του δημιουργούσε προβλήματα.

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε και ο 30χρονος συμπατριώτης του που κατηγορείται ότι του διέθεσε τη φονική κυνηγετική καραμπίνα.

Ένταση επικράτησε έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, τόσο κατά την προσαγωγή των δύο όσο και κατά την απομάκρυνσή τους.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του 27χρονου είχε ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, αλλά και για ψευδή κατάθεση, με αφορμή τα όσα είπε στους αστυνομικούς του βράδυ του εγκλήματος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στην απολογία του ο 27χρονος επανέλαβε τα όσα είχε πει προανακριτικά ενώπιον των αστυνομικών της Ασφάλειας Ηρακλείου. Ισχυρίστηκε δηλαδή ότι το θύμα τον εξανάγκαζε με τη βία και το ξύλο να συνευρίσκεται ερωτικά με επιχειρηματία ώστε να τον εκβιάζει.

Ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για ηλικιωμένο με τον οποίο είχαν συνευρεθεί πέντε φορές με τις συνθήκες που έχουν περιγραφεί και προανακριτικά. Ισχυρίστηκε ακόμα ότι το θύμα του χρωστούσε ποσό 5.000 ευρώ από την εργασία του στα πρόβατα και από τις συνευρέσεις αυτές.

Τέλος φέρεται στη διάρκεια της απολογίας του να εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην σύζυγο του θύματος, επισημαίνοντας ότι «είναι καλή γυναίκα».

Υποενθυμίζεται ότι ο 30χρονος ομοεθνής του που επίσης προφυλακίστηκε, διώκεται για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία, παράνομη οπλοκατοχή και παραχώρηση της καραμπίνας σε τρίτο πρόσωπο που δεν διέθετε σχετική άδεια.

Πηγή: cretalive

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: