Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Έπεσε η αυλαία της δίκης – Στη φυλακή χωρίς κανένα ελαφρυντικό για τον φόνο της Καρολάιν ο Αναγνωστόπουλος

Ισόβια και 11,5 χρόνια στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για τη δολοφονία της Καρολάιν και τα άλλα τρία αδικήματα — Δικαιωμένη δήλωσε η οικογένεια της Καρολάιν Κράουτς — Τον γύρο των βρετανικών μέσων ενημέρωσης έκανε η είδηση για την ετυμηγορία σε βάρος του 33χρονου πιλότου

Απόφαση-ορόσημο από την Δικαιοσύνη αποτελεί η ποινή σε βάρος του πιλότου, σε μια περίοδο που έχουν πληθύνει οι υποθέσεις βίας και εγκλημάτων σε βάρος γυναικών. Η εισαγγελία δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά στον δράστη, ο οποίος μέσα από την απολογία του επιχείρησε να πείσει ότι επρόκειτο για μια πράξη που διαπράχθηκε εν βρασμώ ψυχής.

Ο συγκεκριμένος ισχυρισμός καταρρίφθηκε από τη Δικαιοσύνη, βάσει της οποίας ο Αναγνωστόπουλος κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Μετά την ανακοίνωση της τελικής ποινής από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, η οικογένεια της Καρολάιν δήλωσε δικαιωμένη μεν, ωστόσο είπαν «το παιδί δεν γυρίζει πίσω».

Η είδηση για την απόφαση ενοχής του Αναγνωστόπουλου από τη Δικαιοσύνη φιλοξενήθηκε στα μεγαλύτερα βρετανικά δίκτυα που ανέδειξαν την ετυμηγορία.

Ισόβια και 11,5 χρόνια στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για τη δολοφονία της Καρολάιν

Ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 11 ετών και έξι μηνών, είναι η τελική ποινή που επέβαλε το δικαστήριο, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς, τη θανάτωση του σκύλου της οικογένειας αλλά και για τα άλλα δυο πλημμελήματα που του αποδόθηκαν (ψευδή κατάθεση κατ΄ εξακολούθηση και ψευδή καταγγελία).

Ακόμη το δικαστήριο επέβαλλε και χρηματική ποινή στον κατηγορούμενο ύψους 21.000 ευρώ.

Η απόφαση είναι ομόφωνη, όπως και ομόφωνη είναι και η απόφαση περί μη αναγνώρισης ελαφρυντικών στον κατηγορούμενο.

Για ιστορική δίκη μίλησε ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν

Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Αθανάσιος Χαρμάνης σε δήλωσή του έκανε λόγο για ιστορική δίκη. Όπως είπε, η Καρολάιν έγινε σύμβολο στον αγώνα κατά της βίας των γυναικών.

Ο κ. Χαρμάνης ανέφερε ακόμη πως το δικαστήριο δεν επέτρεψε στον κατηγορούμενο να συνεχίσει την παραπλάνηση που έκανε επί 37 ημέρες. «Ήταν ένα αδίκημα ειδεχθές» είπε ο κ. Χαρμάνης και σημείωσε ότι για έξι λεπτά και πλέον στα χέρια του κατηγορούμενου, ψυχορραγούσε η γυναίκα της ζωής του, όπως έλεγε ο κατηγορούμενος. Κατά τον συνήγορο τα κρίσιμα λεπτά του εγκλήματος προέκυψε πως ήταν περισσότερα από πέντε.


Από την πλευρά του ο κ. Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης συνήγορος υπεράσπισης του πιλότου, είπε: «Το μόνο σίγουρο για τον εντολέα μου είναι ότι παραμένει ο χαμός της γυναίκας του. Θεωρώ πως είναι μια ποινή που προβλέπονταν και λόγω των συνθηκών ήταν ένα από τα πιθανά σενάρια».

Τέλος η κ. Σοφία Βλαχιώτη, επίσης συνήγορος υπεράσπισης τόνισε: «Κάναμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια να αναδειχθούν τα πραγματικά περιστατικά».

Ισόβια ζήτησε η εισαγγελέας

Νωρίτερα, η εισαγγελέας ζήτησε να επιβληθούν ισόβια στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. «Δεν υπάρχει πιο δίκαιη ποινή, πιστεύω» είπε.

Για την κακοποίηση του ζώου, της Ρόξυ, του σκυλιού της οικογένειας, η εισαγγελέας πρότεινε ποινή κάθειρξης δέκα ετών και χρηματική ποινή 400 μονάδων, επί 50 ημερησίως. Για την τρίτη πράξη, αυτή της ψευδούς κατάθεσης, η εισαγγελέας ζήτησε φυλάκιση ενός έτους και χρηματική ποινή 260 μονάδων επί 10 ευρώ ημερησίως. Και για το τελευταίο πλημμέλημα, η εισαγγελέας ζήτησε φυλάκιση ενός έτους.  

Νωρίτερα, το δικαστήριο αποφάσισε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. Ο 33χρονος κατηγορούμενος είχε ζητήσει να του αναγνωστεί το ελαφρυντικό του σύννομου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς. Ωστόσο, το δικαστήριο, δεν του τα αναγνώρισε, όπως είχε προτείνει νωρίτερα και η εισαγγελέας της έδρας.

Η πρόεδρος ανέφερε ότι θα υπάρξει πλήρης αιτιολογία για αυτή την απόφαση, πλην όμως όπως είπε για το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, το δικαστήριο έλαβε υπόψη του την σχετική απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου. Ακόμη, το δικαστήριο συνεκτίμησε και τη στάση του κατηγορουμένου, ότι αγόρασε οικόπεδο στο όνομά του με 50.000 χιλιάδες ευρώ από την οικογένεια του θύματος. «Αυτό δεν αποτελεί μια έντιμη στάση» είπε η πρόεδρος.

Για το δεύτερο ελαφρυντικό, αυτό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, το δικαστήριο έλαβε υπόψη του τις 37 ημέρες που ακολούθησαν του εγκλήματος με τη σκηνοθεσία που είχε στήσει ο κατηγορούμενος προκειμένου να πείσει ότι η Καρολάιν έπεσε θύμα ληστών που μπήκαν στο σπίτι τους. «Ένας χρόνος είναι πολύ λίγος για να υπάρξει μεταστροφή του κατηγορούμενου» επισήμανε ακόμη η πρόεδρος. Και προσέθεσε: «Ακόμη, ο κατηγορούμενος δεν μας προσκόμισε έγγραφο ότι μέσα στις φυλακές δεν διέπραξε κάποια πράξη».


Άκουσε την απόφαση χωρίς να αντιδράσει

Είχε προηγηθεί η κήρυξη της ενοχής του ομόφωνα από το  Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.  Ο κατηγορούμενος άκουσε την απόφαση δικαστών και ενόρκων χωρίς να αντιδράσει. Ακόμη το δικαστήριο απέρριψε την ένσταση της υπεράσπισης ώστε να μην συνεκτιμηθεί η κατάθεση της Ελ. Μυλωνοπούλου, συμβούλου ψυχικής υγείας, η οποία παρακολουθούσε το ζευγάρι.

Συγκεκριμένα, ο 33χρονος πιλότος κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, χωρίς δηλαδή να του αναγνωριστεί βρασμός ψυχικής ορμής όπως ζητούσε, για κακοποίηση ζώου αλλά και για τα άλλα δυο πλημμελήματα που αντιμετωπίζει – ψευδή καταγγελία και ψευδή κατάθεση κατ’ εξακολούθηση.


Δύο ελαφρυντικά ζητά ο Αναγνωστόπουλος

Μετά την ανακοίνωση της ομόφωνης απόφασης του δικαστηρίου, επί της ενοχής του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου όπως κατηγορείται, η υπεράσπισή του ζήτησε να αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και του σύννομου βίου. Η εισαγγελέας, ωστόσο, ζήτησε τα ελαφρυντικά αυτά να μην χορηγηθούν στον κατηγορούμενο. Αυτή την ώρα το δικαστήριο βρίσκεται σε διάσκεψη για να αποφασίσει.

«Είναι ένας άνθρωπος που έχει συνετιστεί, εργάζεται στη φυλακή» ανέφερε στο ακροατήριο η υπεράσπιση. Μεταξύ άλλων, οι δικηγόροι του 33χρονου, αναφέρθηκαν σε εργατικότητα του κατηγορούμενου αλλά και στα πολλά πτυχία, που όπως είπαν, διαθέτει.

«Είναι ένας άνθρωπος που άλλα άτομα τα οποία τον έχουν γνωρίσει, τον έχουν χαρακτηρίσει, επιμελή, εργατικό με αισθήματα αγάπης για τους ανθρώπους και τα ζώα. Ήταν ένα παράδειγμα ευγένειας και εργατικότητας» τόνισαν ακόμη οι συνήγοροι υπεράσπισης και πρόσθεσαν: «Ήταν δίπλα στην Καρολάιν μέχρι την ημέρα που συνέβη αυτό που συνέβη. Στέκονταν δίπλα της με ήρεμο τρόπο και υποστηρικτικό».

Να μην χορηγηθούν ελαφρυντικά, ζήτησε η εισαγγελέας

Λαμβάνοντας το λόγο η εισαγγελέας, τόνισε: «Πράγματι η πορεία του μέχρι την τέλεση του εγκλήματος μπορεί να έδειχναν έναν άνθρωπο που θα συνέχιζε καταπληκτικά τη ζωή του (….) Όμως τι να το κάνω εγώ να ακούω ότι έκανε ασφαλιστήριο στην γυναίκα του, αλλά μετά τη σκότωσε. Χάνεται το μέτρο…». Επικαλούμενη και τη νομολογία, η εισαγγελέας ανέφερε «πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να του χορηγηθούν ελαφρυντικές περιστάσεις» και συγκεκριμένα του σύννομου βίου. «Το θεωρώ αδιανόητο», είπε, «το δικαστήριο να στηρίξει το δικαστήριο ελαφρυντικές περιστάσεις μέχρι τη στιγμή που σκότωσε τη γυναίκα του, δεν έχει κανένα έρεισμα».

Επιπλέον, στην αγόρευσή της για το θέμα των ελαφρυντικών, η εισαγγελέας ανέφερε: «Το στοίχημα είναι να μη χάνεται το μέτρο. Αυτό που πρέπει να σεβόμαστε κατά τον χρόνο που πρέπει να εκτιμήσουμε το εάν θα χορηγηθούν ελαφρυντικές περιστάσεις προκειμένου να βγει πιο γρήγορα, πρέπει να σταθμίσουμε και αλλά πράγματα. Είχε μια εξέχουσα επαγγελματική και μια καλή οικογενειακή ζωή. Θεωρώ υπερβολή να λέμε τα εγκλήματα που τέλεσε ήταν μια “παραφωνία” στη ζωή του. Ήταν ειδεχθή και σκληρά εγκλήματα. Τι να ακούω ότι είχε ασφαλίσει τη γυναίκα του, όταν τη σκότωσε;».

Δείτε βίντεο: Ισόβια και 11 χρόνια στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για τη δολοφονία της Καρολάιν


Το ψυχρό και ανέκφραστο ύφος, που τον διέκρινε όταν οδηγήθηκε στο εδώλιο για την απολογία του, έχει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος και μετά την τελική απόφαση της Δικαιοσύνης, όταν — έχοντας ήδη πια κριθεί ένοχος-  κατευθύνεται στη φυλακή για να περάσει εκεί τα επόμενα χρόνια μετά τη στυγερή δολοφονία της γυναίκας του.

Η εικόνα για την τιμωρία του συζυγοκτόνου είναι πια ξεκάθαρη. Μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου επιβάλλεται ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 11 ετών και έξι μηνών


«Είναι μια δικαίωση, αλλά το παιδί μας δεν γυρίζει πίσω» λέει η οικογένεια της Καρολάιν

Η πρώτη αντίδραση της μητέρας και του πατέρας της αδικοχαμένης Καρολάιν, που δολοφονήθηκε από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, έρχεται μέσω του TheNewspaper.gr. Άνθρωπος του πολύ στενού περιβάλλοντος της οικογένειας μεταφέρει την δήλωση μετά την ετυμηγορία του Δικαστηρίου.

Ομόφωνα δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, για τη δολοφονία της συζύγου του, Καρολάιν Κράουτς, μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου 2021.

Η εισαγγελέας πρότεινε να του επιβληθεί για τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν η ποινή της ισόβιας κάθειρξης που -όπως είπε- πιο δίκαιη ποινή δεν υπάρχει. Επιπλέον, ζήτησε να του επιβληθεί κάθειρξη δέκα ετών για τη θανάτωση του σκύλου της οικογένειας και άλλα δύο έτη για τις πλημμεληματικες ψευδείς καταθέσεις, όπως και χρηματική ποινή. Αυτή την ώρα οι δικαστές βρίσκονται σε διάσκεψη για τη τελική ποινή.

Η οικογένεια της Καρολάιν, στην πρώτη της αντίδραση μέσω του TheNewspaper.gr, από την Αλόννησο, αναφέρει: «Η απόφαση αποτελεί σίγουρα μία ικανοποίηση και μία δικαίωση. Όμως θέλουμε το παιδί μας πίσω. Και δυστυχώς, η Καρολάιν δε γυρίζει πίσω. Ο πόνος μας παραμένει».

Υπογραμμίζεται ότι το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα να μην ληφθεί υπ’ όψιν η κατάθεση της Ελένης Μυλωνοπούλου, ενώ απέρριψε και τον ισχυρισμό περί βρασμού ψυχικής ορμής.

Στην Αλόννησο, επικρατεί ικανοποίηση για τον τρόπο με τον οποίον η δικαιοσύνη αντιμετώπισε τον δολοφόνο, μη αναγνωρίζοντάς του κανένα ελαφρυντικό για την αποτρόπαια πράξη του.

Breaking στον βρετανικό Τύπο η καταδίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της Καρολάιν

H ενοχή του 33χρονου πιλότου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, έγινε breaking news στα βρετανικά ΜΜΕ.

Βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης όπως το Skynews,η Sun, η Dailymail, ο Guardian, η The Standard,  ο Independent, αλλά και η Mirror παίζουν ως πρώτη είδηση την ενοχή του πιλότου. Οι τίτλοι της είδησης είναι κοινοί με τη λέξη «ένοχος ο πιλότος» να κυριαρχεί στους τίτλους των ειδήσεων. 

Η tabloid Daily Mail σχολιάζει πως ότι ο Έλληνας πιλότος ελικοπτέρου κρίθηκε ένοχος για την ανθρωποκτονία της νεαρής συζύγου του . Παράλληλα επσιημαίνει ότι μετά τη δολοφονία ο δράστης «επινόησε ένα περίτεχνο σχέδιο» αναφορικά με το ότι η σύζυγός του δολοφονήθηκε από ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι τους.

Μετά από δίκη έξι ημερών, οι τρεις δικαστές και οι ένορκοι έκριναν ότι ο 33χρονος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έπνιξε την 19χρονη Καρολάιν Κράουτς ενώ είχε σχεδιάσει το έγκλημα τις προηγούμενες ώρες. Ο Αναγνωστόπουλος κρίθηκε ένοχος επίσης για τη δολοφονία της σκυλίτσα της οικογένειας, της Ρόξυ. Υπενθυμίζεται πως την κρέμασε στην κουπαστή του σπιτιού τους, προσπαθώντας να σκηνοθετήσει ένα ψεύτικο σκηνικό ληστείας, επισημαίνει η Daily Mail.

Η Sun υπογραμμίζει ότι ο σύζυγος της Καρολάιν Κράουτς κρίθηκε ένοχος για την δολοφονία της Βρετανίδας μητέρας μπροστά στο μωρό τους, καθώς και για προσπάθεια να παραλανήσει τις Αρχές. Ο 33χρονος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έπνιξε την 20χρονη σύζυγό του πέρυσι τον Μάιο, πριν σκοτώσει με βάναυσο τρόπο τον κύλο τους, Ρόξυ.

Ο Αναγνωστόπουλος αντιμετωπίζει συνολικά έως και 20 χρόνια εγκλεισμού «για το άρρωστο σχέδιό του να σκοτώσει τη νεαρή σύζυγό του και να κοροϊδέψει την οικογένεια και τους αστυνομικούς». Το δικαστήριο έκρινε ότι ο Αναγνωστόπουλος είχε σχεδιάσει ένα περίπλοκο σχέδιο για την δολοφονία της Καρολάιν τις προηγούμενες ώρες και εξέδωσε την καταδικαστική ετυμηγορία σε μόλις μία ώρα.

Το Skynews αναφέρει ότι ο Έλληνας πιλότος ελικοπτέρου, που προσπάθησε να ισχυριστεί ότι η Βρετανίδα σύζυγός του δολοφονήθηκε από ένοπλους ληστές στο σπίτι τους στην Αθήνα, καταδικάστηκε για τη δολοφονία της.

Δικαστήριο στην ελληνική πρωτεύουσα έκρινε ένοχο τον 34χρονο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς. τον Μάιο του 2021, την ώρα που η 11 μηνών κόρη του ζευγαριού κοιμόταν στο σπίτι. Για εβδομάδες, παραπλανούσε την αστυνομία υποστηρίζοντας ότι σκοτώθηκε σε μια βίαιη εισβολή σε σπίτι.

Καταδικάστηκε επίσης για τον στραγγαλισμό του σκύλου τους, τον οποίο σκότωσε προκειμένου να ενισχύσει τον ισχυρισμό του ότι η οικογένεια έπεσε θύμα διάρρηξης. Η ανακοίνωση της ποινής αναμένεται αργότερα σήμερα, λέει το Skynews.






Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: