Έγινε η πρώτη παράδοση δέματος με drone από την Amazon

Την πρώτη παράδοση δέματος με drone πραγματοποίησε η Amazon στη Μεγάλη Βρετανία και, σύμφωνα με όσα αναφέρει το BBC και άλλα ΜΜΕ, το πακέτο έφτασε με ασφάλεια στον προορισμό του στο Κέμπριτζ, 13 λεπτά μετά την παραγγελία του.

Σε βίντεο αποκαλύπτονται λεπτομέρειες για τη διαδικασία. Συγκεκριμένα, φαίνεται πως ολοκληρώθηκε η παραγγελία και η παράδοση, με ένα ηλεκτροκίνητο drone που πετούσε σε ύψος μέχρι 122 μέτρων.

Σημειώνεται ότι η ιστορική για την Amazon αποστολή έγινε στις 7 Δεκεμβρίου, αν και δημοσιοποιήθηκε στις 14 του μήνα (Τετάρτη).

Βάση του drone είναι το κέντρο (fulfilment centre) της εταιρείας στο Κέμπριτζ. Με το που φορτωθούν το πακέτο, τα drones πηγαίνουν μέσω αυτοματοποιημένης διαδικασίας στον χώρο εκτόξευσης. Από εκεί απογειώνονται και πετούν αυτόνομα, φτάνοντας στον προορισμό τους μέσω GPS.

Τα drones είναι ικανά να μεταφέρουν δέματα μέχρι και 2,7 κιλών. Σκοπός της συγκεκριμένης υπηρεσίας (Amazon Air) είναι όλες οι παραγγελίες που γίνονται μέσω αυτής να παραδίδονται εντός 30 λεπτών. Η συγκεκριμένη δοκιμή αναμένεται να επεκταθεί σε πολλούς πελάτες που ζουν κοντά στην αποθήκη μέσα στους προσεχείς μήνες.

Η εταιρεία, σχετικά με τους προβληματισμούς περί ασφαλείας, διαβεβαιώνει πως προτεραιότητά της είναι η ασφάλεια και ότι επί της παρούσης έχει άδεια λειτουργίας κατά τις ώρες της ημέρας, όταν υπάρχουν χαμηλής έντασης άνεμοι και καλή ορατότητα, αλλά όχι με βροχή, χιόνι ή συνθήκες παγετού.

Η εταιρεία έχει κέντρα ανάπτυξης Prime Air στις ΗΠΑ, τη Βρετανία, την Αυστρία και το Ισραήλ, ενώ τα drones της δοκιμάζονται και σε άλλα σημεία του κόσμου.

texnologia

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: