Eggnog: Φτιάξτε το όπως o Jamie Oliver


Ο αγαπημένος μας Άγγλος σεφ, Jamie Oliver, μοιράζεται μαζί μας τη συνταγή του για το πιο υπέροχο χριστουγεννιάτικο κοκτέιλ!

Όσοι παρακολουθείτε χριστουγεννιάτικες ταινίες σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει ένα αγνώστου ταυτότητας λευκό ρόφημα που συνηθίζουν να απολαμβάνουν οι πρωταγωνιστές τους δίπλα στο αναμμένο τζάκι ή στο εορταστικό τραπέζι. Κι αν αναρωτιέστε τι είναι αυτό το «λευκό» υγρό, εμείς σας αποκαλύπτουμε ότι το περίεργο ρόφημα που απολαμβάνουν οι αγαπημένοι μας πρωταγωνιστές δεν είναι άλλο από το περίφημο eggnog. Σας άνοιξε η όρεξη για eggnog; Εμείς αναζητήσαμε τη βοήθεια του πιο διάσημου Άγγλου σεφ, Jamie Oliver ο οποίος παρακάτω μοιράζεται μαζί σας τη δική του συνταγή για τέλειο eggnog.

Το πανεύκολο, σούπερ απολαυστικό eggnog θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας!

Για την ιστορία, να σας ενημερώσουμε ότι το eggnog είναι ένα γλυκό ρόφημα, με βάση το αβγό, το μοσχοκάρυδο και το μπέρμπον ή το ρούμι, κι έχει τις ρίζες του στη Γηραιά Αλβιώνα όπου έκανε την πρώτη εμφάνισή του τον 14ο αιώνα. Από τότε μέχρι σήμερα, έχει γίνει διάσημο στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Αμερική, τον Παναμά και τον Καναδά και συνδέεται πάντα με τις χειμερινές γιορτές!

Το eggnog του Jamie Oliver

Τι θα χρειαστείτε:

  • 3 φλ. γάλα
  •  1 φλ. κρέμα γάλακτος
  • ξυλάκια κανέλας
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • 1 κ.γ. φρέσκο μοσχοκάρυδο
  • 5 αβγά (που έχετε ξεχωρίσει τους κρόκους από τα ασπράδια)
  • 2/3 φλ. ζάχαρη
  • 3/4 φλ. μαύρο ρούμι ή μπέρμπον (Υλικά για 8 μερίδες)

Πώς θα το φτιάξετε:

1. Σε μια κατσαρόλα, αναμιγνύετε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και το μοσχοκάρυδο. Αφήνετε το μείγμα να πάρει μια βράση σε μέτρια φωτιά προτού το αποσύρετε από αυτήν και το αφήνετε να κρυώσει και να πήξει ελαφρά.

2. Ρίχνετε τους κρόκους σε ένα μίξερ και τους χτυπάτε καλά με τη ζάχαρη. Έπειτα, ρίχνετε σιγά-σιγά το γάλα και χτυπάτε καλά μέχρι να ενσωματωθεί με το μείγμα. Τέλος, προσθέστε το αλκόολ και βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για να κρυώσει.

Προσθέστε στο γάλα κι άλλη κανέλα, αν σας αρέσει η γλυκιά και πικάντικη γεύση της.

3. Χτυπάτε τα ασπράδια των αβγών στο μίξερ μέχρι να δημιουργηθεί μια ελαφριά μαρέγκα. Βγάζετε το eggnog από το ψυγείο, ρίχνετε τη μαρέγκα και ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα.

4. Μεταφέρετε το μείγμα στα ποτήρια, γαρνίρετε με ένα ξυλάκι κανέλας και λίγο μοσχοκάρυδο και σερβίρετε.

Λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο θα απογειώσει το eggnog σας!


Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: