Εγκαινιάστηκε απόψε ο Βοτανικός Κήπος στα Χανία

Περισσότερα από 85 ενδημικά και φαρμακευτικά φυτά της κρητικής φύσης βρίσκονται στο Βοτανικό Κήπο Βαρυπέτρου και σε έκταση 1,5 στρεμμάτων εντός του μοναστηριού της Αγίας Κυριακής.

Τα εγκαίνια του Κήπου, που αποτελεί το πρώτο βήμα της δημιουργίας διαδρομής «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης», έγιναν το απόγευμα της Κυριακής παρουσία μελών του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης», εκπροσώπων των τοπικών αρχών και πολλών προσκεκλημένων.

Όπως δήλωσε κατά την τελετή των εγκαινίων η Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης» Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, «είναι ένας ιδιαίτερος βοτανικός κήπος με χαρακτηριστικά φυτά της Κρήτης , σε ένα εκπληκτικής ομορφιάς μοναστήρι.

Πιστεύουμε ότι αυτός ο κήπος θα βοηθήσει σημαντικά στην περιβαλλοντική εκπαίδευση και θα στείλει παντού το μήνυμα για την αγάπη και την προστασία στη φύση».

Η κ. Μητσοτάκη, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, αναφέρθηκε και στα επόμενα βήματα για την δημιουργία της διαδρομής «Κωνσταντίνου Μητσοτάκη» η οποία χαράσσεται στα ορεινά από την περιοχή Βαρυπέτρου και Θερίσου μέχρι και το φαράγγι της Σαμαριάς στις ακτές του Λιβυκού πελάγους.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης», Κατερίνα Μητσοτάκη, αναφέρθηκε και στην προσπάθεια του Ιδρύματος για υλοποίηση δράσης που αφορά την αναδάσωση των Λευκών Ορέων, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι και η δράση αυτή θα υλοποιηθεί μέχρι τα μέσα του φθινοπώρου.

Στην τελετή εγκαινίων του Βοτανικού Κήπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κυδωνίας – Αποκορώνου Δαμασκηνός ενώ κατά την τελετή απελευθερώθηκαν στον αέρα τέσσερα άγρια πτηνά της Κρήτης.

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: