“Έφυγε” στα 81 του ο Νίκος Αλέφαντος

Πένθος στο ελληνικό ποδόσφαιρο για τον θάνατο του Νίκου Αλέφαντου, ο οποίος “έφυγε” στα 81 του χρόνια.

Ο Νίκος Αλέφαντος άφησε την τελευταία του πνοή το μεσημέρι της Τρίτης, με πληροφορίες να αναφέρουν πως υπέστη καρδιακή προσβολή.

Την τραγική είδηση επιβεβαίωσε ο οικογενειακός γιατρός του Νίκου Αλέφαντου, Παναγιώτης Χλωροκώστας, που ανέφερε σχετικά πως «απεβίωσε σήμερα 23 Ιουνίου λόγω διατατικής μυοκαρδιοπάθειας. Παρά την ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή και την υπόλοιπη στήριξη των θεραπόντων ιατρών, εμφάνισε τις τελευταίες εβδομάδες σημαντική και ταχεία επιδείνωση. Παρέμεινε όπως επιθυμούσε στην οικία του ανάμεσα στους δικούς του ανθρώπους, την πολυαγαπημένη του σύζυγο, τα παιδιά και τα εγγόνια του».

Να σημειωθεί πως ο Νίκος Αλέφαντος είχε παρουσιάσει προβλήματα υγείας τις προηγούνενες εβδομάδες, είχε νοσηλευτεί, αλλά είχε πάρει εξιτήριο.

Ποιος ήταν ο Νίκος Αλέφαντος

Γεννήθηκε στις 3 Ιανουαρίου του 1939 στην Αθήνα και μεγάλωσε στα Εξάρχεια. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα του από τον Αστέρα Εξαρχείων και στη συνέχεια αγωνίστηκε με τη φανέλα των ΑΕ Χαλανδρίου, ΠΑΟ Ρουφ, Ολυμπιακού, Ατρομήτου Πειραιώς, Ολυμπιακού Χαλκίδας, Παναιγιαλείου, Πανελευσινιακού και Βύζαντα Μεγάρων, όπου το 1969 τερμάτισε την καριέρα του.

Ο Αστέρας Εξαρχείων ήταν η πρώτη ομάδα που ανέλαβε ως προπονητής το 1969, ενώ εργάσθηκε στους περισσότερους από τους πλέον δημοφιλείς ελληνικούς συλλόγους, με αποκορύφωμα τον Ολυμπιακό Πειραιώς στον οποίο εργάστηκε τρεις φορές (ανά μία δεκαετία: τέλη 1983, 1994 και 2004), αλλά και στους ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΑΕ Λάρισας, Ηρακλή, Πανιώνιο και Εθνικό Πειραιώς. Στην Α’ Εθνική προπόνησε και τους ΟΦΗ, Καστοριά, Παναχαϊκή, Ιωνικό, Δόξα Δράμας, Κόρινθο, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Προοδευτική και Εθνικό Αστέρα.

Διαβάστε ακόμη: Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Κώστας Φυσσούν

 

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: