“Έφυγε” ο δημοσιογράφος Έντο Νταλάρα

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 85 ετών ο Ιταλός δημοσιογράφος, Έντο Νταλάρα, ο οποίος υπήρξε ανταποκριτής της εφημερίδας «Έθνος» και του τηλεοπτικού σταθμού «ΑΝΤ1» τη δεκαετία του ’90, στη Ρώμη.

Ο Έντο Νταλάρα υπήρξε μια σημαντική προσωπικότητα στο χώρο της δημοσιογραφίας και ήθελε να είναι πάντα παρών στα γεγονότα και στα διεθνή και σ’ αυτά που αφορούσαν στη χώρα μας.

Υπήρξε από τους πρώτους δημοσιογράφους που μετέδωσε στην Ελλάδα από την Λοζάνη την είδηση για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων από τη χώρα μας, όταν είχε ανακοινωθεί από την 106η Σύνοδο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Δυστυχώς, αυτή ήταν η τελευταία του ανταπόκριση, καθώς ένα εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη λίγα λεπτά μετά τη μετάδοση της είδησης του στέρησε οριστικά τη δυνατότητα να παραμείνει ενεργός στο στίβο της μάχιμης δημοσιογραφίας.

Η αγάπη του για την Ελλάδα ήταν μεγάλη και γι’ αυτό την επισκεπτόταν κάθε καλοκαίρι μαζί με τη σύζυγό του, την ηθοποιό, Λύδια Στεφανίδου.

Όσοι τον γνώρισαν θα θυμούνται πάντα την αποφώνηση με την οποία τελείωνε την ανταπόκριση του, στην οποία έλεγε με την χαρακτηριστική ιταλική προφορά του στα ελληνικά: «Από τη Ρώμη για τον ΑΝΤ1, Έντο Νταλάρα».

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: