Έφυγε από τη ζωή ο Σουηδός βιομήχανος της εταιρείας Tetra Pak

Ο Χανς Ράουζινγκ, ο Σουηδός βιομήχανος και εφευρέτης που μετέτρεψε την Tetra Pak σε μια εταιρεία-κολοσσό στον τομέα των συσκευασιών τροφίμων, απεβίωσε χθες σε ηλικία 93 ετών, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Ο Ράουζινγκ, γιος του ιδρυτή της Tetra Pak Ρούμπεν Ράουσινγκ, πέθανε στο σπίτι του, στο Ουόντχερστ Παρκ της νότιας Αγγλίας.

«Ο Χανς Ράουζινγκ, ο βιομήχανος και επιχειρηματίας, πέθανε ήσυχα στον ύπνο του στο σπίτι του (…) την Παρασκευή 30 Αυγούστου. Η σύζυγός του Μαρίτ ήταν στο πλευρό του» ανέφερε η ανακοίνωση.

Ο Ράουζινγκ κληρονόμησε τη μισή εταιρεία κατασκευής χάρτινων συσκευασιών από τον πατέρα του, το 1983. Πούλησε το μερίδιό του στον αδελφό του, Γκαντ, το 1995 έναντι περίπου 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το 2011 το περιοδικό Forbes τον κατέταξε στην 83η θέση στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου, εκτιμώντας την περιουσία του στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Ράουζινγκ εγκαταστάθηκε στη Βρετανία το 1982. Με τη σύζυγό του, απέκτησε δύο κόρες, την Λίσμπετ και τη Ζίγκριντ και έναν γιο, τον Χανς Κρίστιαν.

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: