Έφυγε από τη ζωή ο πρώην πρόεδρος της «Ομόνοιας» στην Αλβανία, Σωτήρης Κυριαζάτης

Πέθανε σε ηλικία 87 ετών και κηδεύτηκε σήμερα (08.07.2019) στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στο χωριό Λαζάτι του νομού Αγίων Σαράντα, ο πρώην πρόεδρος της μειονοτικής οργάνωσης των Ελλήνων της Αλβανίας, «Ομόνοια», Σωτήρης Κυριαζάτης.

Πλήθος ομογενών απ” όλη την Αλβανία, μεταξύ των οποίων ο νυν πρόεδρος της «Ομονοίας» Βασίλης Κάγιος, ο πρόεδρος του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Βαγγέλης Ντούλες, ο Πρόεδρος του «Κόμματος των Ελλήνων» Χριστάκης Κίτσιος, αλλά και από την Ελλάδα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, παρέστησαν στη νεκρώσιμη ακολουθία.

Σύμφωνα με το tachydromos, την κηδεία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργυροκάστρου κ. Δημήτριος με άλλους ιερείς της περιοχής.

Ο Σωτήρης Κυριαζάτης διετέλεσε πρόεδρος της «Ομόνοιας» στη δύσκολη περίοδο μεταξύ 1992 και 1996, και έχει καταγραφεί ως ένα από τα ιστορικά στελέχη του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Το 1987 συνελήφθη από το κομμουνιστικό καθεστώς, ως ηγέτης μυστικής οργάνωσης για τη διεκδίκηση εθνικών δικαιωμάτων της μειονότητας, από το καθεστώς Χότζα.

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: