Έφυγε από τη ζωή ο πιο γνωστός Έλληνας σχεδιαστής κοσμημάτων

Έφυγε από τη ζωή ο πιο γνωστός Έλληνας σχεδιαστής κοσμημάτων

Έφυγε από τη ζωή ο σχεδιαστή κοσμημάτων Μηνάς Σπυρίδης, ο άνθρωπος που είχε αφιερώσει τη ζωή του στο design και είχε σχεδιάσει κοσμήματα για τον Lou Reed και τον Keith Richards, πριν από δύο χρόνια μάλιστα είχε παρουσιαστεί στο Μουσείο Μπενάκη μία έκθεση για τη ζωή και το έργο του, έγινε γνωστός ο θάνατός του σήμερα το πρωί μέσα από επιστολή της οικογένειάς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε το Μηνά… το δικό μας Μηνά… τον σύζυγο, τον πατερά, τον ανήσυχο καλλιτέχνη. Το μεγάλο του ταξίδι ξεκινά με ένα λευκό χαρτί και ένα μολύβι. Τα άστρα ανατέλλουν και δύουν στις ίδιες θέσεις. Τα άστρα του Μηνά τώρα λάμπουν ακόμη περισσότερο καθώς βρήκαν τη θέση για την οποία δημιουργήθηκαν: τον ουρανό. Εκεί ανήκουν πλέον και δεν θα δύσουν ποτέ».

Με αυτό το λυρικό και τρυφερό «σημείωμα» οι δικοί του άνθρωποι αποχαιρέτησαν το μεγάλο καλλιτέχνη, το έργο του οποίου θα μείνει πάντα χαραγμένο στο μυαλό μας. Κομμάτια αφαιρετικά και σύγχρονα που προσέγγισαν με τον πιο μοντέρνο τρόπο το jewelry design στην Ελλάδα, «κάνοντας μόδα» τα οβάλ, γραμμικά σχέδια έναντι των πλουραστικών, glam κομματιών που πρωταγωνιστούσαν στη χώρα μας τις δεκαετίες του ’70 και του ’80. Ο «Minas» δημιουργούσε για παραπάνω από μισό αιώνα κοσμήματα διαχρονικά που μία γυναίκα θα μπορούσε να φοράει για πάντα και να νιώθει αυτοπεποίθηση και δυναμισμό. Καλό ταξίδι Μηνά…
Info: Eδώ μπορείς να παρακολουθήσεις εδώ ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του.

 Denim Trend 2020: Αυτό είναι το χρώμα που όλες θα φοράμε στα jeans μας μόλις βγούμε από το σπίτι

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: