Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Γιάννης Τριανταφύλλου

Ξαφνικά, σε ηλικία 50 ετών, ο δημοσιογράφος Γιάννης Τριανταφύλλου άφησε την τελευταία του πνοή.

Η πορεία του

Αν και πέρασε στα ΤΕΙ στη σχολή Ιατρικών Εργαστηρίων η αγάπη του για τα βιβλία, τις τέχνες και το σινεμά τον οδήγησαν από την Θεσσαλονίκη όπου γεννήθηκε στην Αθήνα όπου σπούδασε δημοσιογραφία. Έκανε «αγροτικό» σε αθλητικές εφημερίδες και γρήγορα εντάχθηκε στην Ελευθεροτυπία μπαίνοντας στην ομάδα που έστησε το πετυχημένο περιοδικό «ΕΨΙΛΟΝ».

Γρήγορα πήρε την επιμέλεια δισέλιδης στήλης στην Ελευθεροτυπία κάθε Πέμπτη, το «Σημείο Συνάντησης». Σ’ αυτή φιλοξενούσε κάθε βδομάδα ένα πρόσωπο επικαιρότητας, μια ξεχωριστή προσωπικότητα. Η ξεχωριστή ματιά του στα πράγματα σφράγισε την πένα του.

Λίγο πριν κλείσει η Ελευθεροτυπία ο Γιάννης Τριανταφύλλου δούλεψε για περίπου δύο χρόνια από το γραφείο που διατηρούσε η εφημερίδα στη Θεσσαλονίκη.

Οι ξεχωριστές συνεντεύξεις του

Μεταξύ των συνεντεύξεών του ήταν και αυτή του Πίτερ Αρνέτ, του πρώτου δυτικού δημοσιογράφου που πήρε τηλεοπτική συνέντευξη από τον Οσάμα Μπιν Λάντεν για το ειδησεογραφικό δίκτυο CNN, σε μια σπηλιά στα βουνά του Αφγανιστάν το 1997.

Ιδιαίτερη αίσθηση είχε προκαλέσει και η συνέντευξη του Γιάννη Τριανταφύλλου με το σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ επί προεδρίας Τζίμι Κάρτερ και αργότερα σύμβουλο του πρώην προέδρου Ομπάμα σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ζμπίγκνιου Μπρζεζίνσκι, για την οικονομική κρίση και την Ευρώπη.

Συνέντευξη πήρε και από τη συγγραφέας-κόρη του διάσημου επιστήμονα, Στίβεν Χόκινγκ, με αφορμή το βιβλίο που έγραψε μαζί με τον πατέρα της, στο οποίο εξηγεί όλα τα μυστικά του Σύμπαντος.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: