Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Φώτης Χρονόπουλος

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοινώνει την απώλεια του συναδέλφου Φώτη Χρονόπουλου, ο οποίος «έφυγε» ξαφνικά σε ηλικία 56 ετών.

Ο Φώτης Χρονόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1963. Μετά την ολοκλήρωση των γυμνασιακών του σπουδών φοίτησε στο τμήμα Διεθνών Σπουδών της Παντείου Σχολής. Από την ηλικία των 20 ετών το 1983, παράλληλα με τις σπουδές του ξεκίνησε να εργάζεται ως δημοσιογράφος στους Ρ/Σ «Κανάλι 15», «Κανάλι 1», ενώ το 1987 ξεκίνησε τη συνεργασία του με την οικονομική εφημερίδα «Εξπρές» καλύπτοντας το πολιτικό ρεπορτάζ και τα θέματα του Υπουργείου Εξωτερικών. Παράλληλα από το 1991 εργάζεται  στον «ANTENNA», στην παραγωγή ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών ειδήσεων. Αργότερα, θα εργαστεί στις εφημερίδες «Ακρόπολις», «Εστία», «Ελεύθερος Τύπος»  «Βήμα», στον Τ/Σ «Star Channel»,το περιοδικό «Newsweek», σε εφημερίδες και σταθμούς της Πάτρας με την οποία παρέμεινε πάντοτε συνδεδεμένος,  ενώ τα τελευταία χρόνια θα βρεθεί στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης-Επικοινωνίας.

Ο Φώτης Χρονόπουλος εργάστηκε σκληρά και με σεμνότητα όλη τη διάρκεια του σύντομου βίου του. Δημοσιογράφος με σπάνιο ήθος, εργατικός και ευσυνείδητος διέθετε υψηλή κατάρτιση και οξύτητα σκέψης.   Η μεγάλη του καλλιέργεια και ο πλούτος των γνώσεών του παρουσιάζονται και στα βιβλία που εξέδωσε: «Εγχειρίδιο Ελληνομάθειας», «Από τον Σινάτρα στην Καραγκούνα» και «Το λεξικό του Καβάφη».

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποχαιρετά τον καλό συνάδελφο και συλλυπείται τον μονάκριβο γιο του που συνεχίζει τα βήματα του πατέρα του στη δημοσιογραφία.

Η κηδεία του Φώτη Χρονόπουλου θα γίνει αύριο, Σάββατο στις 12.00 μ. στο Α’ Νεκροταφείο Πατρών.

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: