Ευθείες βολές σε ΣΕΒ και ΣΕΤΕ για το άνοιγμα της Κυριακής – Εμπορικός Σύλλογος Αχαΐας

Τα βέλη του σε ΣΕΒ και ΣΕΤΕ για το θέμα της Κυριακής και του ανοίγματος των καταστημάτων, με αφορμή την παρέμβαση των δύο φορέων στο Συμβούλιο Επικρατείας ρίχνει ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας.

Σε ανακοίνωση του τονίζει τα εξής:

«Δεν αισθανθήκαμε ιδιαίτερη έκπληξη με την παρέμβαση σας στο Συμβούλιο Επικρατείας.

Με την ωμή παρέμβαση σας σε ζητήματα που αφορούν το μέλλον χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που εκφράζονται από την ΕΣΕΕ-ΓΣΕΒΕΕ, επιλέγεται το στρατόπεδο της Κυβέρνησης, των ξένων πολυεθνικών και μονοπωλίων που επιχειρούν να εξοντώσουν με το απελευθερωμένο ωράριο, την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, τις μικρές Ελληνικές επιχειρήσεις. Στο ερώτημα με τους φίλους ή εχθρούς των μικρομεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων ταχθήκατε με τους «εχθρούς».

Αν πιστεύετε ότι λείπουν οι ώρες από την αγορά και όχι τα κύριοι του ΣΕΒ σας καλούμε να δώσετε ουσιαστικές αυξήσεις στους εργαζόμενους και όχι τους εξαθλιωμένους μισθούς τριτοκοσμικών χωρών. Αν θέλετε Κυριακές και διευρυμένο ωράριο κύριοι του ΣΕΤΕ, φως δηλαδή στην Αγορά, δώστε το κάλο παράδειγμα, ανοίξτε τα ξενοδοχεία σας όλες τις εποχές του χρόνου και όχι μόνο Απρίλη — Οκτώβρη και παρέχετε φιλοξενία σε ανεργους, ανασφάλιστους στη δοκιμαζόμενη κοινωνία.

Αντί οι αποφάσεις σας και πρωτοβουλίες σας να εξαντλούνται εναντίον των μικρομεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων προχωρήστε σε προσλήψεις με πλήρη ωράριο και και μην μπαίνετε σε ξένα χωράφια. Είμαστε αρκετά ώριμοι να γνωρίζουμε τι μας συμφέρει και να υπερασπίζουμε τα δικαιώματα μας.

Αν θέλετε «ευτυχισμένους καταναλωτές», «σπάστε» τις τριγωνικές πωλήσεις, τα καρτέλ, τις μονοπωλιακές λογικές, περιορίστε τα κέρδη σας, «ρίξτε τις τιμές» επενδύστε, απασχολήστε, λειτουργήστε με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και όχι να γίνεστε ουρά των ξένων πολυεθνικών, λάβετε αποφάσεις που να «μυρίζουν» Ελλάδα.

Οι καθ’ όλα εμπεριστατωμένες έρευνες του ΙΝΕΜΥ αποδεικνύουν ότι το επιχειρούμενο άνοιγμα των Κυριακών εξυπηρετεί τις ξένες αλυσίδες, mall, εκπτωτικό χωριό που προκαλούν αφαίμαξη των λίγων χρημάτων και διοχέτευση τους στο εξωτερικό με υπερκέρδη που επιτυγχάνονται με τις ελαστικές μορφές εργασίας.

Κύριοι, την Κυριακή 2 Νοεμβρίου ήταν ημέρα παγκόσμιου θηλασμού, οι κυβερνώντες με τους προπαγανδιστές τους στα τηλεπαράθυρα έδωσαν ρεσιτάλ υποκρισίας για την γυναίκα-μάνα και το σημαντικό της ρόλο. Η γυναίκα με την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου και τις Κυριακές δεν αποκλείεται από το εμπόριο-το επιχειρείν δεν έχουμε το πρόσωπο ενός σκληρού ιδιότυπου ρατσισμού και κοινωνικού αποκλεισμού;

Σας καλούμε να αποσύρετε άμεσα την παρέμβαση σας στο Συμβούλιο Επικρατείας γιατί τελικά σας κατατάσσουμε στους «εχθρούς» των μικρομεσαίων Ελληνικών επιχειρήσεων. Με τις μικρομεσαίες Ελληνικές επιχειρήσεις ή με τις πολυεθνικές ξένων συμφερόντων; Σείς επιλέγετε με τις ανάλογες επιπτώσεις».

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: