Έφθασε στην Ελλάδα το νέο  Citroen C4 C-Cross-Πόσους κινητήρες «φοράει» και πόσο κοστίζει

Αφού λόγω Covid 19 δεν γίνονται οι παρουσιάσεις των νέων μοντέλων έτσι όπως τις ξέρουμε, αναγκαστικά περιοριζόμαστε στις διαδικτυακές  παρουσιάσεις που όμως στερούνται αυτό που λέμε «επαφή με το αυτοκίνητο».

Άλλο να ταξιδεύεις σε μια χώρα όπου γίνεται η  πανευρωπαϊκή παρουσίαση όπου  οδηγείς το αυτοκίνητο και μεταφέρεις τις εντυπώσεις σου και άλλο να το παρακολουθείς από την οθόνη του υπολογιστή σου. Υποχρεωτικά και μέχρι οι επιδημιολόγοι να μας ανάψουν το πράσινο φώς οι πανευρωπαϊκές παρουσιάσεις θα γίνονται διαδικτυακά.

Η γαλλική εταιρία Citroen μπορεί να μην μπόρεσε να μας καλέσει στη Γαλλία αλλά μας αποζημίωσε με την καλοστημένη παρουσίαση που ετοίμασε για να μας «γνωρίσει» έστω και με αυτόν τον τρόπο το νέο C4 C-Cross, το οποίο έφθασε και στην Ελλάδα. Πρόκειται για τη  10η γενιά του μοντέλου της Citroën για την κατηγορία C.

Το νέο αυτοκίνητο που ανήκει στην κατηγορία των μικρομεσαίων πεντάθυρων hatchback, διαθέτει χαρακτηριστικά από coupe και crossover . Η γαλλική εταιρία υποστηρίζει ότι το C4 C-Cross συνδυάζει τρεις διαφορετικούς κόσμους.

Είναι το μοντέλο της νέας γενιάς από τη Citroën, που εμπνεύστηκαν οι πελάτες σύμφωνα με τις δικές τους ανάγκες. Το νέο Citroen C4 C-Cross προσφέρεται ως 100% ηλεκτρικό, βενζινοκίνητο αλλά και με κινητήρα πετρελαίου.

Το νέο Ë-C4 C-Cross — 100% Electric και το νέο C4 C-Cross αποτελούν μια καινοτόμα ιδέα που τοποθετείται στην καρδιά της κατηγορίας C.

Διαθέτει υψηλή απόσταση από το έδαφος και χρησιμοποιεί τροχούς μεγάλης διαμέτρου, δημιουργώντας μια ιδιαίτερα επιβλητική και αεροδυναμική σιλουέτα, που ενσωματώνει χαρακτηριστικά από SUV, σε έναν δυναμικό coupe σχεδιασμό που προσφέρει πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης για να διαμορφώσει ο καθένας το αυτοκίνητο βάσει του προσωπικού του στυλ και αισθητικής.

Το Ë-C4 C-Cross  είναι  100% Electric. Είναι  το 5o από τα μοντέλα που θα ωθήσουν στον εξηλεκτρισμό τη γκάμα της μάρκας. Η γαλλική εταιρία προτείνει στους πελάτες της να επιλέξουν ανάμεσα σε τρείς τύπους κινητήρων υψηλής απόδοσης και αποδοτικότητας:

  1. 100% Electric 100 kW (136 hp) με αυτονομία 350 km που επιτρέπει μεγάλη ελευθερία κινήσεων
  2. Βενζινοκινητήρα προδιαγραφών Euro 6d νέας γενιάς με απόδοση από 100 hp έως 155 hp
  3. Diesel μηχανικό σύνολο με απόδοση από 110 hp έως 130 hp.

Το νέο Ë-C4 C-Cross -100% Electric και το Νέο C4 C-Cross αποτελούν ένα νέο βήμα για το πρόγραμμα Citroën Advanced Comfort, προσφέροντας σύγχρονη πολύπλευρη άνεση για όλους. Η ανάρτηση με τα Progressive Hydraulic Cushions και τα Advanced Comfort καθίσματα προσφέρουν άνεση στην οδήγηση. Η άνεση των επιβατών ενισχύεται από τον υπέροχο εσωτερικό χώρο, με κύρια χαρακτηριστικά του την ευρυχωρία,  τον μεγαλύτερο στην κατηγορία χώρο για τα γόνατα των πίσω επιβατών, των έξυπνων αποθηκευτικών χώρων και το Smart Pad Support Citroën.

Μπροστά στον οδηγό, το τιμόνι με τη μεγάλη κάθετη ακτίνα ενσωματώνει τα χειριστήρια υποβοήθησης του οδηγού στα αριστερά, καθώς και αυτά για το χειρισμό του συστήματος ψυχαγωγίας στα δεξιά. Νέα, γυαλιστερά μαύρα paddles για τις εκδόσεις με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, είναι ενσωματωμένα σταθερά πίσω από το τιμόνι και επιτρέπουν άμεσες αλλαγές ταχυτήτων, ανεξάρτητα από τη γωνία του τιμονιού.

Η ξεκούραστη οδήγηση και η παραμονή των επιβατών στην καμπίνα, προκύπτει μέσα από μια χαλαρωτική και φωτεινή ατμόσφαιρα με ζεστά υλικά και την ηλεκτρική γυάλινη ηλιοροφή. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι οι χώροι στο εσωτερικό είναι γενναιόδωροι ενώ  υπάρχει απόσταση 198mm για τα γόνατα των πίσω επιβατών.


Copyright William CROZES @ Continental Productions

Με μεγάλο μεταξόνιο (2.670 mm) το αυτοκίνητο βρίσκεται στην καρδιά της κατηγορίας C, βάσει των διαστάσεών του: μήκος 4.360 mm, πλάτος 1.800 mm, ύψος 1.525 mm. Με το διαθέσιμο ύψος στο επίπεδο των ματιών του οδηγού (1,22μ), το νέο μοντέλο προσφέρει υψηλότερη θέση οδήγησης, και συνεπώς αυξημένη ορατότητα και ασφάλεια κατά την οδήγηση.

Ο χώρος αποσκευών χωρητικότητας  380 λίτρων .

Ο ηλεκτρικός κινητήρας είναι ιδιαίτερα δυνατός, με ισχύ 136 ίππων, άμεσα διαθέσιμη ροπή 260 Nm για καθαρή, γραμμική επιτάχυνση. Η επιτάχυνση από στάση έως τα 100 km/h γίνεται σε 9,7 δευτερόλεπτα στο πρόγραμμα Sport και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 150 χλμ/ώρα. Η μπαταρία είναι 400 V Li-Ion με χωρητικότητα 50 kWh. Για ακόμα μεγαλύτερη σιγουριά, η μπαταρία είναι εγγυημένη για 8 χρόνια ή 160.000 χλμ για το 70% της χωρητικότητά της στη φόρτιση.

Στo Mode 4, σε ταχυφορτιστή 100 kW, η μπαταρία επαναφορτίζεται με ρυθμό 10 km/min, πράγμα που σημαίνει πως σε 30 λεπτά της ώρας, έχει φορτίσει στο 80%.

Στο Mode 3, με wall box οικιακό 32 A η επαναφόρτιση της μπαταρίας επιταχύνεται και διαρκεί 7,5 ώρες σε μονοφασικό ρεύμα ή ακόμη και 5 ώρες σε τριφασικό, με τη χρήση του standard εσωτερικού φορτιστή 11 kW.

Για να διευκολύνει τους πελάτες της η Citroen   προσφέρει μια λύση «one-stop shop» για την εγκατάσταση ενός Wall Box στο σπίτι. Με τον τρόπο αυτό και την παράλληλη χρήση της εφαρμογής MyCitroën οι πελάτες προγραμματίζουν τη φόρτιση του οχήματος για να ωφελούνται από τα ωράρια οικονομικού ρεύματος όπου κι αν βρίσκονται.

Το νέο  C4 C-Cross  με βενζινοκινητήρα Euro 6d μπορείτε να το βρείτε με τις εξής επιλογές :

1.Δύο με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων: PureTech 100 S&S και PureTech 130 S&S,

2.Δύο με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων EAT8, PureTech 130 S&S EAT8 και PureTech 155 S&S EAT8

  1. Δύο επιλογές με κινητήρα diesel Euro 6d: BlueHDi 110 S&S με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων και BlueHDi 130 S&S EAT8 με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.

Το νέο Ë-C4 C-Cross — 100% Electric και το Νέο C4 C-Cross είναι εξοπλισμένα από τη βασική τους κιόλας έκδοση, με την ανάρτηση που χρησιμοποιεί τα Progressive Hydraulic Cushions, τα οποία παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στα C4 Cactus και C5 Aircross SUV.

Ασφάλεια

  1. Active Safety Brake: Το σύστημα φρενάρει αυτόματα το όχημα σε περίπτωση κινδύνου σύγκρουσης ανιχνεύοντας και αναλύοντας εμπόδια, είτε σταθερά είτε κινούμενα, πεζούς, ποδηλάτες ή οχήματα, ακόμα και τη νύχτα.
  2. Ειδοποίηση κινδύνου σύγκρουσης και φρένο ασφαλείας μετά την σύγκρουση: Η συσκευή προειδοποιεί τον οδηγό ότι το όχημα κινδυνεύει να συγκρουστεί με το όχημα μπροστά, από 30 km/h και πάνω. Η ειδοποίηση ενεργοποιείται λίγο πριν την επέμβαση του αυτόματου συστήματος πέδησης. Το φρένο ασφαλείας μετά τη σύγκρουση, ενεργοποιείται για τον περιορισμό των επιπτώσεων μετά την πρώτη σύγκρουση.
  3. Σύστημα παρακολούθησης τυφλών σημείων: Ο οδηγός ειδοποιείται από μια προειδοποιητική λυχνία στους εξωτερικούς καθρέπτες εάν υπάρχει αυτοκίνητο στο τυφλό σημείο.
  4. Σύστημα προειδοποίησης για ακούσια αναχώρηση από τη λωρίδα: Το σύστημα προειδοποιεί τον οδηγό και διορθώνει την τροχιά του οχήματος μόλις εντοπίσει τον κίνδυνο ακούσιας αναχώρησης λωρίδας χωρίς να ενεργοποιηθεί το φλας. Ο οδηγός μπορεί να αποτρέψει αυτήν την διόρθωση, εάν το επιθυμεί, κρατώντας το τιμόνι σταθερά.
  5. Adaptive cruise control με λειτουργία Stop & Go: Το σύστημα προσαρμόζεται στην ταχύτητα του προπορευόμενου οχήματος διατηρώντας αυτόματα την απόσταση ασφαλείας που είχε επιλέξει προηγουμένως ο οδηγός. Εάν είναι απαραίτητο, το σύστημα έχει επίσης τη δυνατότητα να σταματήσει το όχημα και να το επανεκκινήσει αυτόματα, χωρίς την επέμβαση του οδηγού, ενεργοποιώντας τα φρένα και το γκάζι.
  6. Highway Driver Assist: Αυτή η ημι-αυτόνομη δυνατότητα οδήγησης επιπέδου 2 συνδυάζει το Adaptive cruise control με τη λειτουργία Stop & Go και το Active Lane Departure Warning, με το όχημα να ρυθμίζει αυτόματα την ταχύτητα και την πορεία σε δρόμους με ευδιάκριτη διαγράμμιση. Ο οδηγός μπορεί έτσι να αναθέσει εν μέρει την οδήγηση, ο μόνος περιορισμός είναι να συνεχίζει να επικεντρώνεται στο δρόμο, με τα χέρια του οδηγού στο τιμόνι, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
  7. Coffee Break Alert: Ο οδηγός προειδοποιείται από μια ένδειξη στο ταμπλό ότι πρέπει να κάνει ένα διάλειμμα μετά από δύο ώρες οδήγησης με ταχύτητες πάνω από 70 km/h.
  8. Driver Attention Alert: Το σύστημα αξιολογεί την κατάσταση εγρήγορσης του οδηγού εντοπίζοντας αποκλίσεις στην τροχιά του αυτοκινήτου και προειδοποιεί τον οδηγό εάν μειωθεί η εγρήγορση.
  9. Αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας: Το σύστημα εμφανίζει τα σήματα ορίου ταχύτητας στον πίνακα οργάνων, καθώς και ορισμένα σήματα κυκλοφορίας (στάση, μονόδρομος κ.λπ.). Η ταχύτητα καταγράφεται με μία μόνο ενέργεια ως σημείο ρύθμισης του Adaptive Cruise Control.
  10. Αυτόματη ενεργοποίηση προβολέων: Η λειτουργία αυτή επιτρέπει την αυτόματη εναλλαγή από μεγάλη σε μεσαία σκάλα (και αντίστροφα) στα φώτα.

      Νέο Ë-C4 C-Cross — 100% Electric:

Ισχύς: 136 hp (100 kW)

Μπαταρία: 400 V Li-Ion 50 kWh

Ροπή: 260 Nm

Αυτονομία: 350 km — WLTP cycle

Τελική ταχύτητα: 150 km/h

0-100 km/h: 9.7 δευτερόλεπτα (Sport)

Χρόνος φόρτισης:

Σε 100 kW ταχυφορτιστή: σε 30 λεπτά φορτίζει το 80% της μπαταρίας ή 10 km/min

Σε 32 A Wall Box: Μεταξύ 5 ωρών (τριφασικό ρεύμα) και 7:30 ωρών (μονοφασικό ρεύμα)

Σε οικιακή πρίζα: Μεταξύ 15 και 24 ωρών

Η αρχική τιμή του νέου C4 C-Cross στη χώρα μας διαμορφώνεται στα 17.950 ευρώ και αφορά την εξοπλιστική έκδοση Feel (υπάρχουν επίσης οι Feel Pack, Shine και Shine Pack) με τον 1.2 PureTech βενζινοκινητήρα των 100 ίππων.

Ο τιμοκατάλογος

C4 C-Cross 1.2 PureTech (100 PS) 17.950 ευρώ

C4 C-Cross 1.2 PureTech (130 PS) 21.250 ευρώ

C4 C-Cross 1.2 PureTech (130 PS EAT8) 23.650 ευρώ

C4 C-Cross 1.2 PureTech (155 PS EAT8) 28.400 ευρώ

C4 C-Cross 1.5 BlueHDi (110 PS) 20.200 ευρώ

e-C4 C-Cross (136 PS, 50 kWh) 28.348 ευρώ (με κρατική επιδότηση)

 

 

 

Έφθασε στην Ελλάδα το νέο  Citroen C4 C-Cross-Πόσους κινητήρες «φοράει» και πόσο κοστίζει gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: