Έφτασε στην Αθήνα το Άγιο Φως! – Eκατοντάδες πιστοί στην Πλάκα

Έφτασε στην Αθήνα το Άγιο Φως!   Eκατοντάδες πιστοί στην Πλάκα

Λίγο μετά τις 19:30 προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος το αεροσκάφος που μετέφερε από τα Ιεροσόλυμα το Φως. Το Φως που ελπίδα όλων σε ολόκληρη τη χώρα είναι να σκορπίσει , ευτυχία και ελπίδα.

Με τιμές αρχηγού κράτους, το Άγιο Φως έφτασε στην το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου και μετά από μια σύντομη τελετή υποδοχής, θα αρχίσει το ταξίδι του για ολόκληρη την . Με κάθε μέσο, με κάθε τρόπο, θα φτάσει στα πέρατα της Ορθοδοξίας για την του Χριστού.

Στην Αθήνα οι ενορίες και οι ναοί της Αττικής θα πάρουν το Άγιο Φως από το Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα όπου ήδη βρίσκονται εκατοντάδες πιστοί.

Η Αφή έγινε νωρίτερα, σε κλίμα κατάνυξης στον Ναό της Αναστάσεως στους Αγίους Τόπους. Γύρω στις 14:15 ο Πατριάρχης κ. Θεόφιλος βγήκε από το κουβούκλιο όπου βρίσκεται ο Τάφος του Ιησού κρατώντας τις δυο λαμπάδες που είχε νωρίτερα ανάψει με το Άγιο Φως. Οι καμπάνες του Ναού άρχισαν να ηχούν χαρμόσυνα, και ο ένας μετέφερε το Φως στον άλλο. Περίπου 5.000 πιστοί από διάφορα σημεία του πλανήτη είχαν κατακλύσει από νωρίς τον Ναό της Αναστάσεως, προκειμένου να ζήσουν από κοντά αυτό το ξεχωριστό γεγονός.

Την ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας ενώ στα Ιεροσόλυμα βρέθηκε και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Έφτασε στην Αθήνα το Άγιο Φως!   Eκατοντάδες πιστοί στην Πλάκα

Πηγή: newsit

xespao

Tags: , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: