Έφτασαν στο Ανόβερο ακόμα 31 προσφυγόπουλα από ελληνικούς καταυλισμούς

Η Γερμανία δέχτηκε άλλα 31 άρρωστα παιδιά και τις οικογένειές τους από υπερπλήρεις ελληνικούς προσφυγικούς καταυλισμούς.

Όπως ανακοίνωσε το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών σήμερα στο Βερολίνο, συνολικά 118 πρόσφυγες έφτασαν στο αεροδρόμιο του Ανοβέρου νωρίτερα σήμερα, εκ των οποίων 31 άρρωστα παιδιά και από εκεί θα κατανεμηθούν σε 9 συνολικά ομοσπονδιακά κρατίδια.

Τον Μάρτιο, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε συμφωνήσει να δεχτεί συνολικά 243 άρρωστα παιδιά, τους γονείς και τα αδέλφια τους στο πλαίσιο ενός ευρωπαϊκού προγράμματος βοήθειας. Φέτος, μέχρι στιγμής, η Γερμανία έχει δεχτεί συνολικά 465 πρόσφυγες, εκ των οποίων 99 άρρωστα παιδιά.

Σύμφωνα με το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών, η βάση για την κατανομή των προσφύγων είναι ένα κοινό σχέδιο της ομοσπονδίας και των κρατιδίων. Μεταξύ άλλων, λαμβάνονται υπόψη οι ενδεχόμενοι οικογενειακοί δεσμοί με πρόσφυγες που ζουν ήδη στη Γερμανία, καθώς και οι ειδικές ιατρικές ανάγκες των παιδιών.

Στο πρόγραμμα, συμμετέχουν τώρα έντεκα χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτές είναι, εκτός από τη Γερμανία, το Βέλγιο, η Βουλγαρία, η Φινλανδία, η Γαλλία, η Ιρλανδία, η Κροατία, η Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, η Πορτογαλία και η Σλοβενία, καθώς και δύο χώρες εκτός ΕΕ, η Νορβηγία και η Σερβία.

Έξι από αυτές τις χώρες έχουν ήδη δεχτεί προσφυγόπουλα και τις οικογένειές τους. Η δράση συντονίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO), του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Πάντως, ο Χριστιανοκοινωνιστής (CSU) ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ έχει απορρίψει το αίτημα αρκετών ομοσπονδιακών κρατιδίων να δεχτούν περισσότερους πρόσφυγες από τους υπερπλήρεις ελληνικούς καταυλισμούς.

ellada

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: