ΕΦΚΑ – ΟΠΕΚΑ: 24ωρη απεργία των εργαζομένων στις 3 Δεκεμβρίου

Αντιδρούν στην είσοδο πιστοποιημένων ιδιωτών (δικηγόρων και λογιστών) στην απονομή συντάξεων

Σε 24ωρη απεργία και συγκέντρωση έξω από το ΣτΕ προχωρούν οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ και στον ΟΠΕΚΑ αντιδρώντας στην «ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης», όπως τονίζουν σε κοινή ανακοίνωση τους η ΠΟΣΕ-ΙΚΑ και η ΠΟΠΟΚΠ.

Οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ και στον ΟΠΕΚΑ προχωρούν σε κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στην είσοδο ιδιωτών στην απονομή συντάξεων.

Σύμφωνα με τις δύο ομοσπονδίες των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία και το ΙΚΑ, «με την είσοδο των «πιστοποιημένων» ιδιωτών στον ΕΦΚΑ, η κυβέρνηση υλοποιεί τη γενική κατεύθυνση της Ε.Ε. για εκχώρηση υπηρεσιών του Δημοσίου στην επιχειρηματική δράση και ταυτόχρονα εξυπηρετεί τα εγχώρια επιχειρηματικά συμφέροντα που υπηρετεί. Υποκριτικά ισχυρίζεται ότι θέλει τάχα να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των χιλιάδων εκκρεμών συντάξεων, που η ίδια αλλά και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις δημιούργησαν. Αυτοί που κόπτονται για την ταχεία απονομή των συντάξεων, είναι οι ίδιοι που υποβάθμισαν διαχρονικά τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, θέσπισαν προκλητικά «εθνική» σύνταξη πτωχοκομείου, λήστεψαν τα ασφαλιστικά ταμεία – τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής»

Στις 3 Δεκεμβρίου να σημειωθεί ότι εκδικάζεται στο ΣτΕ η προσφυγή της ΠΟΣΕ ΙΚΑ, της ΠΟΠΟΚΠ(Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής) και της ΑΔΕΔΥ κατά της εμπλοκής των ιδιωτών στην έκδοση των συντάξεων.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν:

• Έξω οι ιδιώτες από την Κοινωνική Ασφάλιση.

• Δημόσιο Καθολικό Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.

•Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους Φορείς Κοινωνικής Πολιτικής – Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων στον ΕΦΚΑ και τον ΟΠΕΚΑ.

• Ενίσχυση και εκσυγχρονισμό της υλικοτεχνικής υποδομής, για την ακώλυτη παροχή υπηρεσιών προς ασφαλισμένους, συνταξιούχους και επιδοματούχους.

• Ενιαιοποίηση πληροφοριακών συστημάτων & ηλεκτρονικών εφαρμογών.

• Ενιαίους Κανονισμούς Ασφάλισης, Συντάξεων και Παροχών, που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες εργαζομένων, συνταξιούχων και επιδοματούχων.

• Πραγματικές επεμβάσεις προνοιακής πολιτικής στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όχι στο πλαίσιο της κοινωνικής φιλανθρωπίας, αλλά κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού που γεννούν οι διαχρονικές πολιτικές των κυβερνήσεων.

• Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές – Επαναφορά 13ου & 14ου μισθού.

• Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών, αντεργατικών νόμων. Δίνουμε δυναμικά το «παρών» στις 3/12 στη συγκέντρωση έξω από το ΣτΕ Στις 10.00 π.μ.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: