ΕΦΚΑ: Εργασία και το Σαββατοκύριακο για να εκδοθούν οι συντάξεις

Οι εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ καλούνται να δουλεύουν και το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να εκδώσουν συντάξεις, ώστε να μη χαθεί ο στόχος για απορρόφηση της υποδόσης των 800 εκ. ευρώ για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου.

Στόχος του ΕΦΚΑ είναι να υπάρξει μια έκτακτη πληρωμή νέων συντάξεων στις 10 Οκτωβρίου, για να μπορέσει το Ταμείο να απορροφήσει τη δόση Σεπτεμβρίου που έλαβε από το πρόγραμμα αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών και να μην επιστραφούν τα χρήματα που κατά κύριο λόγο προέρχονται από τον ESM.

Ο διοικητής του ΕΦΚΑ, Αθανάσιος Μπακαλέξης, μέσω επίσημου εγγράφου προς τους διευθυντές και προϊστάμενους των δομών που εκδίδουν συντάξεις, γνωστοποιεί στις 10 Οκτωβρίου θα γίνει «εμβόλιμη πληρωμή», ώστε να εξοφληθούν χιλιάδες νέοι συνταξιούχοι και να δοθούν στοιχεία για τις διαπραγματεύσεις της χώρας με περίοδο αναφοράς 30 Σεπτεμβρίου και 10 Οκτωβρίου.

Στο έγγραφο επισημαίνεται ότι “εξυπακούεται ότι για όσους υπαλλήλους απασχοληθούν εντός του προσεχούς Σαββατοκύριακου θα ληφθεί μέριμνα προκειμένου να τους χορηγηθεί άδεια κατ’ αναλογία της επιπρόσθετης απασχόλησής τους, από 1.1.2018”.

Μάλιστα, τονίζει πως το θέμα είναι «ιδιαίτερα κρίσιμο» καθώς και ότι το αποτέλεσμα των ενεργειών των εργαζόμενων «θα επηρεάσει συνολικά τη χρηματοδότηση της χώρας».

oikonomia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: