ΕΦΚΑ: efka.gov.gr – Δείτε πως θα εκτυπώσετε το ειδοποιητήριο εισφορών

Από την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017, τίθεται σε λειτουργία από το site του ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr), η εφαρμογή για την εκτύπωση των ειδοποιητηρίων πληρωμή ασφαλιστικών.

Υπενθυμίζεται ότι σε λειτουργία τέθηκε από την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017 η ηλεκτρονική υπηρεσία υποβολής συνταξιοδοτικής αίτησης στον ΕΦΚΑ. Μέσω αυτής της υπηρεσίας παρέχεται η δυνατότητα υποβολής αίτησης για συνταξιοδότηση εξ ίδιου δικαιώματος (γήρατος), αναπηρίας ή λόγω θανάτου, για τον ΕΦΚΑ. Δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης έχουν οι ασφαλισμένοι που προέρχονται από τους εξής φορείς που εντάχθηκαν στον ΕΦΚΑ: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΕΤΑΑ και Γ.Λ.Κ. (Δημόσιο).

Άμεσα, με την ηλεκτρονική υποβολή του αιτήματος, αποδίδεται ηλεκτρονικός αριθμός πρωτοκόλλου που λαμβάνεται υπόψη στην επεξεργασία του συνταξιοδοτικού αιτήματος. Η επεξεργασία του συνταξιοδοτικού αιτήματος θα ξεκινήσει με την κατάθεση των ελλειπόντων δικαιολογητικών στις αρμόδιες υπηρεσίες ΕΦΚΑ.

Να σημειωθεί ότι για την ενημέρωση των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων, ήδη έχουν τεθεί σε λειτουργία ο τηλεφωνικός αριθμός 1555 και η ιστοσελίδα www.efka.gov.gr, η οποία θα εμπλουτίζεται σταδιακά με ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών, ώστε οι πολίτες να έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε όλες τις υπηρεσίες, πληροφορίες και αιτήσεις.

Το υπουργείο, εκτιμά ότι μέσα στη μέρα (Πέμπτη) θα καταστεί εφικτό να ανοίξει και η ειδική εφαρμογή για άμεση ενημέρωση, μέσω της ιστοσελίδας efka.gov.gr. Δημοσίευμα της «Καθημερινής» αναφέρει ότι, εφόσον αυτό επιτευχθεί, οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στις εισφορές τους, με τον κωδικό TAXIS και στη συνέχεια με τον ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ τους.

Η καθυστέρηση αυτή σημαίνει ότι κάποιοι ελεύθεροι επαγγελματίες θα ενημερωθούν στην κυριολεξία τελευταία στιγμή, καθώς οι εισφορές πρέπει να καταβληθούν έως τις 28 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα της εφημερίδας, πρόβλημα υπάρχει με την παράλληλη απασχόληση, καθώς ακόμη δεν έχει εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος.

Από την πλευρά τους, οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και εκτιμούν ότι θα υπάρξει παράταση στις πληρωμές, μέχρι το σύστημα να τεθεί σε πλήρη λειτουργία.

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: