Έφηβη πάσχει από σπάνια μορφή αμνησίας – Ο εγκέφαλός της κάνει reset κάθε βράδυ και “σβήνει” όλες τις αναμνήσεις της [φωτο]

Ένα χτύπημα στο κεφάλι έκανε την 16χρονη Caitlin Little να υποφέρει από μια σπάνια μορφή αμνησίας, καθώς δεν μπορεί να θυμηθεί ποια ημέρα της εβδομάδας είναι, ποια μαθήματα παρακολουθεί στο σχολείο ή ακόμα και πώς να ανοίξει την πόρτα από το βανάκι της οικογένειάς της.

Κάθε βράδυ που πέφτει για ύπνο, ο εγκέφαλός της “σβήνει” όλες τις αναμνήσεις της και το επόμενο πρωί που ξυπνάει έχει ξεχάσει τα πάντα. Μάλιστα, οι γιατροί δεν έχουν καταφέρει ακόμα να βρουν τη θεραπεία για αυτή τη σπάνια πάθηση.

Όλα ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2017, όταν η Caitlin συμμετείχε σε μια προπόνηση στην ύπαιθρο όπου χτυπήθηκε από συμπαίκτη της στο κεφάλι. Οι γονείς της την πήγαν αμέσως στο νοσοκομείο του Greensboro της Βόρειας Καρολίνα όπου οι γιατροί διέγνωσαν διάσειση και ότι η μνήμη της θα επανέλθει φυσιολογικά μέσα σε τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με το Fox 8.

Μετά από 18 μήνες, ωστόσο, η 16χρονη σήμερα Caitlin δεν μπορεί να θυμηθεί τίποτα πάνω από 12 ώρες.

Οι γιατροί διέγνωσαν ότι η έφηβη πάσχει από μια μορφή «πρόωρης αμνησίας», η οποία είναι η αδυναμία καταγραφής νέων αναμνήσεων μετά από το γεγονός που προκάλεσε την αμνησία. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη θεραπεία γι’ αυτό, αλλά υπάρχουν κάποιες μέθοδοι που βοηθούν τον ασθενή να καταγράφει τις μνήμες του, όπως το ημερολόγιο, σημειώσεις, η συμπαράσταση της οικογένειας και συνεδρίες με ειδικό.

Η Caitlin κάθε πρωί ξυπνάει πιστεύοντας ότι μόλις ξύπνησε από τον τραυματισμό της. Και ο πατέρας της κάθε πρωί της εξηγεί τι ακριβώς έχει συμβεί για να τη βοηθήσει.

Η αδελφή της δήλωσε στο Fox 8 ότι όλη η οικογένεια έχει γεμίσει το σπίτι post it για να βοηθήσουν την 16χρονη στις καθημερινές της δραστηριότητες και ενέργειες μέσα στο σπίτι αλλά και έξω από αυτό. «Αυτό σου αρέσει πολύ», «συνήθως τρως αυτό», «χρησιμοποίησε αυτό» και άλλες τέτοιου είδους παραινέσεις είναι σημειωμένες στα post it αυτά.

Σύμφωνα με μια ανάρτηση στη σελίδα του Ιδρύματος GoFundMe, η Caitlin και η οικογένειά της έχουν ήδη συναντηθεί με μια ομάδα ιατρών στο Τέξας για να δοκιμάσουν μια νέα πειραματική θεραπεία.

viral

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: