ΕΦΕΤ: «Μαϊμού» ελεγκτές εξαπατούν επιχειρήσεις τροφίμων

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων προειδοποιεί τις επιχειρήσεις τροφίμων για άτομα που προσποιούνται ελεγκτές του ΕΦΕΤ, προκειμένου να αποφευχθούν περιστατικά εξαπάτησης.

«Κατά το παρελθόν είχαν αντιμετωπισθεί με συντονισμένες ενέργειες της Ελληνικής Αστυνομίας, του ΕΦΕΤ και υπευθύνων επιχειρήσεων τροφίμων, φαινόμενα εγκληματικής συμπεριφοράς, όπου άτομα προσποιούμενα τους λειτουργούς του ΕΦΕΤ και, ενίοτε, ασκώντας εκφοβισμό, προσπάθησαν να εξαπατήσουν επιχειρήσεις τροφίμων και να αποσπάσουν χρήματα ή άλλα ωφελήματα», αναφέρει ο ΕΦΕΤ σε ανακοίνωσή του.

Μάλιστα, ενημερώνει όλους τους ενδιαφερομένους «ότι οι ελεγκτές του ΕΦΕΤ, κατά τη διάρκεια οποιουδήποτε ελέγχου, ασχολούνται αποκλειστικά με τα ελεγκτικά τους καθήκοντα χωρίς να δίνουν πληροφορίες για το αποτέλεσμα του ελέγχου και βέβαια χωρίς να έχουν οποιασδήποτε μορφής δοσοληψία με τις εποπτευόμενες επιχειρήσεις τροφίμων. Οι ελεγκτές του ΕΦΕΤ είναι πάντοτε εφοδιασμένοι με υπηρεσιακή ταυτότητα και εντολή ελέγχου της υπηρεσίας μας, τις οποίες επιδεικνύουν υποχρεωτικά όταν προσέρχονται για έλεγχο. Ο ελεγχόμενος δικαιούται να καταγράψει τα στοιχεία του ελεγκτή σε κάθε περίπτωση, ειδικά αν υποψιαστεί περιστατικό αντιποίησης αρχής, απάτης, εκβίασης κ.λπ.».

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: