Εντυπωσίασαν με την παρουσία τους στον Άλιμο οι όμορφες «κυρίες» μιας άλλης εποχής

Με φόντο τη θάλασσα, στο όμορφο πάρκο του Αλίμου στη λεωφόρο Ποσειδώνος 200 συλλεκτικά αυτοκίνητα έδωσαν χτες το μεσημέρι μια διαφορετική Κυριακάτικη νότα.

Τα πιο όμορφα αυτοκίνητα μιας άλλης εποχής, οι πιο όμορφες «κυρίες» που στο πέρασμά τους συγκέντρωναν κάποτε τα βλέμματα όλου του κόσμου, σήμερα είχαν την τιμητική τους.

Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δημάρχου Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη και με την συμβολή της ΦΙΛΠΑ, της ΟΡΚΑ, του ΣΙΣΠΑ, του ΣΔΙΟ, της ΕΛΚΑ, της Ελληνικής Λέσχης Fiat και άλλων Λεσχών της Αττικής αλλά και της Περιφέρειας Αττικής έφτασαν στο ραντεβού τους και παρατάχθηκαν για μια ξεχωριστή πασαρέλα.

Ο Νίκος Μαστοράκης «υποδέχθηκε» 200 200 συλλεκτικά, καλοσυντηρημένα και πλήρως λειτουργικά αυτοκίνητα αντίκες ενώ χιλιάδες ήταν αυτοί που έσπευσαν να τα δουν από κοντά και να βγάλουν μια αναμνηστική φωτογραφία.

Η εκδήλωση που έγινε στο «Alimos Classic Cars Sunday 4» ξεκίνησε στη μία το μεσημέρι της Κυριακής και τελείωσε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα. Ήταν μια φιέστα χρωμάτων, ήχων, μουσικής, γεύσεων αλλά και ιστορίας.

Μικροί και μεγάλοι είδαν από κοντά την ιστορία της αυτοκίνησης, αυτοκίνητα που άφησαν το όνομα τους σε αγώνες η αυτοκίνητα που πρωταγωνίστησαν στα μεγάλα σαλόνια του ξένου κινηματογράφου.

Ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης εκτός των άλλων «μάζεψε» πριν από χρόνια μια παρατημένη Rolls Royce Silver Spirit 1975 και με τη βοήθεια Φίλων του Παλαιού Αυτοκινήτου της έδωσε «ζωή». Ο ίδιος είπε:

«Σε αυτό το μεγάλο θέαμα, έχουμε δυο μοναδικές μαύρες Corvette και μια φλογερή κόκκινη Stingray από τον φίλο συλλέκτη Τζέημς Χερντ, τη  Φορντ 1925 του Δημήτρη Αβραμόπουλου, ένα λεωφορείο του 1961 ελληνικής κατασκευής Βιαμάξ από τον φίλο συλλέκτη Χάρη Λαζαρόπουλο αλλά και ένα δεύτερο, το θρυλικό Setra του 1962 από τον φίλο συλλέκτη Γιάννη Μακρή. Έχουμε βέβαια και τον δημοφιλή ΚΙΤ, το ακριβές αντίγραφο της θρυλικης Transam από τη σειρά «Ιππότης της Ασφάλτου» του 1982, και πολλά ιστορικά στρατιωτικά οχήματα».

Από την αφάνεια μετά από αρκετές δεκαετίες έβγαλε και ο Νίκος Μαστοράκης τις προπολεμικές «σακαράκες» αφού ήταν από τα ιδρυτικά στελέχη της ΦΙΛΠΑ.

Η είσοδος ήταν ελεύθερη ενώ ένας τυχερός μετά από κλήρωση κέρδισε μια μονοήμερη «βόλτα» με μια συλλεκτική Rolls Royce.

Το Alimos Classic Car Sunday διοργανώθηκε από τον Δήμο Αλίμου και τον Νίκο Μαστοράκη  για τα 50 χρόνια της ΦΙΛΠΑ.

Περ. Χαλ.

Εντυπωσίασαν με την παρουσία τους στον Άλιμο οι όμορφες «κυρίες» μιας άλλης εποχής gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: