Εντυπωσιακό το πρωτότυπο IMQ με τεχνολογία e-power της Nissan

Το είδαμε τον περασμένο Μάρτιο. ’Ήταν στο Σαλόνι της  Γενεύης. Η Nissan είχε παρουσιάσει το πρωτότυπο crossover ΙΜQ  με τον πρωτοποριακό ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο και τότε είπαν ότι το 2022 θα είναι έτοιμο για να κυκλοφορήσει στους δρόμους.

Πώς αλλάζουν όμως οι σχεδιασμοί των αυτοκινήτων. Είναι φοβερό. Το IMQ σηματοδοτεί μια τολμηρή νέα κατεύθυνση στη γλώσσα σχεδιασμού της Nissan. Βασίζεται στο σήμα της Nissan, ενσωματωμένο στην μάσκα V-motion, η οποία έχει σκόπιμα μια πιο λεπτή εμφάνιση. Η μάσκα “συγχωνεύεται” κατακόρυφα στo  καπό και οριζόντια με τον μπροστινό προφυλακτήρα, για να δημιουργήσει ισχυρές γωνίες στα εξωτερικά άκρα. Το καπό διαθέτει εντυπωσιακές ακμές με χρώμιο, εκεί όπου το φτερό φτάνει στο θόλο του τροχού.

Η εξωτερική σχεδίαση ολοκληρώνεται από τις 22 ιντσών ζάντες αλουμινίου, που φέρουν ελαστικά ειδικής παραγγελίας. Αυτά τα «έξυπνα» ελαστικά μεταδίδουν πληροφορίες στον οδηγό μέσω ενός ψηφιακού περιβάλλοντος γραφικών. Στα δεδομένα που μεταδίδονται περιλαμβάνονται το φορτίο των ελαστικών, η πίεση, η θερμοκρασία και το βάθος του πέλματος. Αυτό βοηθά το IMQ να βαθμονομεί αυτόματα τα συστήματα ασφαλείας του αυτοκινήτου,  ώστε να λειτουργούν άριστα.

Το e-POWER έχει τεράστια απήχηση στην αγορά της Ιαπωνίας, βοηθώντας το  Nissan Note να κατακτήσει τις κορυφή στις ταξινομημένες πωλήσεις οχημάτων της χώρας, για το 2018.

Το σύστημα διαθέτει ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης με μπαταρία που φορτίζεται από βενζινοκινητήρα. Επειδή οι τροχοί κινούνται αποκλειστικά από τον ηλεκτροκινητήρα, τα μοντέλα που διαθέτουν e-POWER προσφέρουν την ίδια ομαλή, άμεση επιτάχυνση και ισχυρή απόδοση,  με ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα. Ο κινητήρας βενζίνης, που χρησιμοποιείται μόνο για τη φόρτιση της μπαταρίας,  λειτουργεί  πάντα στο βέλτιστο εύρος στροφών, μεγιστοποιώντας την εξοικονόμηση καυσίμου.

Βασιζόμενο στην επιτυχία του LEAF, το e-POWER θα  συνοδεύει  μια σειρά νέων τεχνολογιών που θα ενσωματωθούν στα  δημοφιλή μοντέλα της  Nissan στην Ευρώπη,  τα επόμενα τρία χρόνια. Μέχρι το 2022,  οι πωλήσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων της Nissan θα πενταπλασιαστούν και μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους,  η αύξηση θα  είναι διπλάσια από το μέσο όρο της αγοράς.

Δείτε το σχεδιασμό στο εσωτερικό η το πρωτοποριακό τιμόνι. Και αν προσχωρήσουμε στην κινητήρια δύναμη θα εκπλαγείτε. Στο IMQ, το σύστημα  παράγει συνολική ισχύ 250 κιλοβάτ και 700 Nm ροπής.

Αυτή η υψηλή απόδοση, διοχετεύεται μέσω ενός νέου συστήματος πολλαπλών κινητήρων, σε όλους τους τροχούς, παρέχοντας ακριβή και ανεξάρτητο έλεγχο σε κάθε τροχό. Ο συνδυασμός e-POWER και AWD είναι ιδανικός για συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης, όπως οι χιονισμένοι δρόμοι.

Εντυπωσιακό το πρωτότυπο IMQ με τεχνολογία e-power της Nissan gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: