Εντυπωσιακή νίκη των Rovanpera-Haltunen με το Toyota GR Yaris Rally1 στο VodafoneRallydePortugal

Μετά από ένα φοβερό αγώνα στην Πορτογαλία το δίδυμο Rovanpera- Haltunen ανέβηκαν στο πρώτο βάθρο των νικητών. Ο νεαρός Φινλανδός απέδειξε ότι δεν είναι τυχαία σε ηλικία 22 ετών Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

 

Όταν ξεκίνησε το σημερινό τρίτο και τελευταίο σκέλος στο Ράλλυ Πορτογαλίας η σειρά ήταν Kalle Rovanpera- Jonne Haltunen (Toyota GR Yaris Rally1), Dani Sordo- Candino Carrera ( i20 N.Rally 1 Hybrid), Thierry Neuville- Martin Wydaeghe ( i20 N.Rally 1 Hybrid ), Esapekka Lappi-Janne Ferm ( i20 N.Rally 1 Hybrid) και Ott Tanak- Martin Jarveoja  (Ford Puma Rally1).Λογικά δεν έπρεπε να είχαμε εκπλήξεις μια που τα πράγματα από πλευράς χρόνων είχαν τις αποστάσεις ασφαλείας.

Να όμως που υπάρχουν και τα μηχανικά προβλήματα. Για άλλη μια φορά οι Neuville- Wydaeghe στάθηκαν άτυχοι. Στην πρώτη ειδική της ημέρας, στην 16η (τέσσερις ειδικές είχε η Κυριακή) η μονάδα ισχύος του  i20 N.Rally 1 Hybrid «παρέδωσε» το πνεύμα και οι Βέλγοι σε κάθε ειδική έχαναν από μισό μέχρι ένα λεπτό. Η σειρά άλλαξε και από την 3η θέση πέρασαν στην 5η θέση της γενικής χάνοντας ταυτόχρονα και την τρίτη θέση στο βάθρο. Έτσι η σειρά μετά το δεύτερο Sordo άλλαξε πλέον ο Lappi βρέθηκε τρίτος και ο Tanak τέταρτος.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: