Εντυπωσιακή η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Με τη στρατιωτική παρέλαση κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, παρουσία του Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Κατά τις 10:30, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού.

Κατά τη στιγμή της κατάθεσης θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή. Η έναρξη της σιγής σημαίνεται με βολή από το Πυροβολείο των «Χιλίων Δέντρων», το ίδιο και η λήξη που συμπίπτει με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Η στρατιωτική παρέλαση ξεκίνησε με τους αναπήρους πολέμου που χειροκροτήθηκαν θερμά.

Ακολούθησαν ένα τμήμα από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, σύλλογοι της Εθνικής Αντίστασης, απόγονοι των Μακεδονομάχων και τμήματα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Οι απόγονοι των Μακεδονομάχων, πέρασαν μπροστά από τον Προκόπη Παυλόπουλο, με ένα πλακάτ που έγραφε «Έλληνες σώστε τη Μακεδονία».

Εντυπωσιακά ήταν για ακόμη μία χρόνια τα στρατιωτικά τμήματα που συμμετείχαν στην παρέλαση. Την αρχή έκαναν τα μηχανοκίνητα τμήματα της Στρατονομίας, ενώ ακολούθησε ο μηχανοκίνητος λόχος τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού.

Η παραλιακή λεωφόρος της Θεσσαλονίκης σείστηκε όταν εμφανίστηκαν τα τεθωρακισμένα άρματα μάχης.

Ερπύστριες ταρακούνησαν τη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου με πλήθος κόσμου να καταχειροκροτεί.

Μετά τα άρματα μάχης, το θερμό χειροκρότημα κοινού και επισήμων απέσπασαν οι Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς.

Πρόκειται για στρατιώτες οι οποίοι εκτελούν αποστολές συμβολικού χαρακτήρα, με κεντρική τη φύλαξη του Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη και του Προεδρικού Μεγάρου.

Σε άψογους σχηματισμούς, με την ξεχωριστή ευζωνική ενδυμασία, παρήλασαν στην παραλία της Θεσσαλονίκης και καταχειροκροτήθηκαν.

Δείτε φωτογραφίες από την εντυπωσιακή στρατιωτική παρέλαση:

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: