Εντυπωσιακή η ανοδική η πορεία της SKODA στην Ελλάδα το 2020

Τη δύσκολη περίοδο με την πανδημία του κορωνοϊού   (Ιανουάριος-Νοέμβριος 2020) η  SKODA στην Ελλάδα  αύξησε το μερίδιο της στην ελληνική αγορά . Το έφθασε στο  3,9% και είναι  το μεγαλύτερο που έχει σημειώσει η SKODA στην Ελλάδα την τελευταία πενταετία. Η επιτυχία οφείλεται στις σωστές κινήσεις που έκαναν οι  επικεφαλής  της Skoda στη δύσκολη αγορά των ιδιωτών. Στους 11 πρώτους μήνες πέρασε κατά  100 μονάδες τις συνολικές περσινές πωλήσεις που έκανε ολόκληρη τη χρονιά. Πολύ καλά πήγαν τα μοντέλα KAMIQ και  OCTAVIA.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της εταιρίας  το δεκάμηνο του έτους  ,ανάμεσα στα οχήματα που χρησιμοποιούν το φυσικό αέριο ως κύριο καύσιμο, ένα στα τρία οχήματα ήταν Skoda.

Η εταιρία έχει δύο βασικά ατού.

Το πρώτο είναι τα πολύ καλά αυτοκίνητα που παράγει  η τσέχικη εταιρία η οποία βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα του γκρουπ της VW και

Το δεύτερο το  σωστό μάνατζμεντ . Σωστές τιμές και  καλά χρηματοδοτικά προγράμματα που να τα αντέχει ο καταναλωτής . Από το 2016 μέχρι σήμερα οι πωλήσεις στην Ελλάδα  είναι διαρκώς σε  ανοδική της πορεία.

Το ποσοστό της μάρκας το 2019 ήταν 3,5%, ενώ για το πρώτο ενδεκάμηνο του έτους που διανύουμε έχει διαμορφωθεί στο 3,9%, παρουσιάζοντας άνοδο σχεδόν 20%, αντιπροσωπεύοντας το μεγαλύτερο μερίδιο για τη SKODA στην ελληνική αγορά, της τελευταίας πενταετίας.

Ακόμα πιο εντυπωσιακή είναι η επίδοση της μάρκας στη λιανική, με τη SKODA, σε μία αγορά με πτωτική τάση λόγω της πανδημίας, να σημειώνει άνοδο πωλήσεων 8,3% το πρώτο ενδεκάμηνο του 2020, σε σύγκριση με το αντίστοιχο της προηγούμενης χρονιάς.

Οι 1.695 πωλήσεις στο διάστημα Ιανουάριος-Νοέμβριος 2020, 130 περισσότερες συγκριτικά με πέρσι, χαρίζουν στη μάρκα μερίδιο αγοράς στη λιανική, 3,8%.

Εντυπωσιακές είναι οι επιδόσεις του KAMIQ με 1.033 πωλήσεις, που φυσικά αυτό το μήνα θα είναι ακόμη περισσότερες. Τα  KAROQ και SCALA συνεχίζουν να έχουν αξιοσημείωτη εμπορική επιτυχία έχοντας υπερβεί και τα δύο τις 500 πωλήσεις (για την ακρίβεια 551 και 538, αντίστοιχα).

Τέλος, η νέα SKODA OCTAVIA, στην 4η γενιά της και με λιγότερο από τέσσερις μήνες εμπορικής πορείας στη χώρα μας, έχει ήδη καταγράψει 340 πωλήσεις.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι επιδόσεις της SKODA και στο τομέα των μοντέλων που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο (ως κύριο καύσιμο) για τη λειτουργία τους. Με διαθέσιμα τα στοιχεία για το πρώτο δεκάμηνο του έτους, σε 1.162 ταξινομημένα μοντέλα που χρησιμοποιούν CNG, τα 365 είναι μοντέλα της SKODA, δηλαδή περίπου ένα στα τρία! Εκδόσεις φυσικού αερίου (G-TEC), η SKODA προσφέρει στα SCALA, KAMIQ και OCTAVIA.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εντυπωσιακή η ανοδική η πορεία της SKODA στην Ελλάδα το 2020 gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: