Έντονο επεισόδιο με τους γονείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα και αστυνομικούς

Οι ισχυρισμοί του Έντι Ράμα πως η Αλβανία σέβεται στο ακέραιο τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας προκάλεσε την αντίδραση τον ομογενών στη Χειμάρρα.

Μιλώντας στη κάμερα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alpha, οι ομογενείς υποστηρίζουν πως είναι υπό συνεχή διωγμό για τα περιουσιακά τους ζητήματα.

Ο πρόεδρος της Ομονοίας του παραρτήματος της Χειμάρρας, μιλώντας στο δελτίο ανέφερε: «Η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική, πράγμα που φαίνεται από την κατάφορη παραβίαση δικαιωμάτων σε ότι αφορά το περιουσιακό αλλά και το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού που δεν έχουν όλοι οι Έλληνες που διαβούν στην Αλβανία».

Οι Χειμμαριώτες αποδίδουν την αλλαγή στάσης του Έντι Ράμα και τη δέσμευση του για επίλυση των περιουσιακών ζητημάτων, στις δυσκολίες με τις οποίες ήρθε αντιμέτωπη η κυβέρνηση του.

Η εικόνα των Αλβανών αστυνομικών να τραβούν από τα χέρια των γονιών του Κωνσταντίνου Κατσίφα, πανό με τη φωτογραφία του, είναι ένα ακόμα περιστατικό το οποίο προκάλεσε την αντίδραση των ομογενών.

«Έβγαλα το πανό εγώ και μου το άρπαξαν από τα χέρια 6-7 άτομα, μας περικύκλωσαν σαν άγρια θηρία, αρπακτικά. Θέλουμε να μάθουμε το γιατί και το πώς τον σκότωσαν» ανέφερε ο κ. Ιωάννης Κατσίφας, πατέρας του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: