Εντατικοί έλεγχοι της τροχαίας σε σχολικά λεωφορεία – Βεβαιώθηκαν 78 παραβάσεις

Σε 439 ελέγχους που πραγματοποίησε η Τροχαία σε σχολικά λεωφορεία, την πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς, στην Αττική, βεβαίωσε 78 παραβάσεις.

Πρόκειται για 47 σχετικές με τον ταχογράφο του οχήματος, 15 για ανασφάλιστα οχήματα, 4 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 3 για μη αναγραφή ορίων ταχύτητας, 3 για έλλειψη φαρμακείου, 2 για φθαρμένα ελαστικά, 2 για έλλειψη πυροσβεστήρα, 1 για παραβίαση ορίου ταχύτητας και 1 για στέρηση πιστοποιητικού επαγγελματικής ικανότητας.

Σύμφωνα με την Τροχαία, οι έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία θα συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Παράλληλα, ενημeρωτικά φυλλάδια, με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής, μοίρασαν το πρωί αστυνομικοί σε γονείς και μικρούς μαθητές, κατά την προσέλευση τους στα διάφορα σχολικά συγκροτήματα της Αττικής για την καθιερωμένη τελετή αγιασμού.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει γονείς και μαθητές σε θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.

Για το σκοπό αυτό μια από τις προτεραιότητες της ΕΛΑΣ, στην περιοχή αρμοδιότητας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, είναι η εφαρμογή συγκεκριμένης δέσμης μέτρων που, μεταξύ άλλων, προβλέπει:

Τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας από ρυθμιστές τροχονόμους στις οδικές αρτηρίες που οδηγούν σε σχολικά συγκροτήματα.

Την εντατικοποίηση των ελέγχων των λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές.

Την επισήμανση ελλείψεων σήμανσης στο οδικό περιβάλλον των σχολείων και την άμεση ενημέρωση των αρμόδιων υπηρεσιών για την αποκατάστασή τους.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: