Ένταση στις σχέσεις Μόσχας-Κιέβου

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έφθασε σήμερα στην Κριμαία όπου θα συγκαλέσει το ρωσικό Συμβούλιο Ασφαλείας μετά την αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα στη Μόσχα και το Κίεβο αναφορικά με την προσαρτημένη ουκρανική χερσόνησο, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα προεδρεύσει στην Κριμαία της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας και θα επισκεφθεί ένα φόρουμ αφιερωμένο στη ρωσική νεολαία, διευκρίνισαν τα ρωσικά πρακτορεία ενώ η Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία ότι θέλει να αποσταθεροποιήσει την Κριμαία και ότι έχει προετοιμάσει εκεί «τρομοκρατικές ενέργειες».

Στο πρόγραμμα της επίσκεψης του Πούτιν, που είναι τουλάχιστον η πέμπτη που πραγματοποιεί εκεί τα δύο τελευταία χρόνια, περιλαμβάνει συναντήσεις με τοπικούς αξιωματούχους.

Το πρακτορείο TASS επισημαίνει πως ο Ρώσος πρόεδρος θα παρευρεθεί επίσης στο Εκπαιδευτικό Φόρουμ Νεολαίας της Ταυρίδας (σ.σ.: Ταυρίδα ήταν το όνομα της Κριμαίας κατά την κλασική αρχαιότητα).

Στο Φόρουμ αυτό συμμετέχουν νέοι συνθέτες, χορογράφοι, αρχιτέκτονες, συγγραφείς, ποιητές, σκηνοθέτες και ηθοποιοί.

Φέτος άρχισε την 1η Ιουλίου και θα διαρκέσει έως τις 24 Αυγούστου με συμμετοχή περίπου 3.000 νέων ηλικίας από 18 έως 30 ετών.

 

 

 

karfitsa.gr-Diethni

Tags: , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: