Ένταση στη Βουλή για την άδεια στον Κουφοντίνα

Ένταση επικράτησε στη Βουλή εξαιτίας της 48ωρης άδειας που χορηγήθηκε στον καταδικασθέντα εκτελεστή της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας για τον χρόνο εργασία των γιατρών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε, όπως είπε, ως σοκαρισμένος πολίτης και όχι ως πρόεδρος της ΝΔ ή άνθρωπος με θύμα στο οικογενειακό του περιβάλλον που παρακολουθεί «τον μεγαλύτερο τρομοκράτη, το πιστόλι της 17Ν, να βγαίνει από την φυλακή» και «να απολαμβάνει ένα προνόμιο της Δημοκρατίας, που ο ίδιος συνεχίζει να τραυματίζει με τις απόψεις του».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε, μεταξύ άλλων πως υπάρχει «υπαρκτός κίνδυνος». «Ομάδες τραμπούκων που κινούνται εκτός νομιμότητας με την ανοχή της κυβέρνησης απειλούν και κομπάζουν. Ο αρχηγός του Ρουβίκωνα σε ανάρτησή του τον χαρακτήρισε ως τον μεγαλύτερο Έλληνα επαναστάτη. Έχουμε τρελαθεί σε αυτή τη χώρα;», σημείωσε, τονίζοντας ότι «κανείς δεν έπιασε απευθείας το πιστόλι».

«Πρώτα ξεκινάς από τα μυαλά, τα πρότυπα, τις ιδέες, περνάς στις μολότοφ και κάποια στιγμή στα καλάσνικοφ», συνέχισε, κατηγορώντας τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόβλου, ότι «εγκάλεσε έναν πρύτανη επειδή καλεί την αστυνομία στο πανεπιστήμιο».

«Τι σόι κυβέρνηση είναι αυτή που ανέχεται τους Ρουβίκωνες να εγκωμιάζουν την δράση του Κουφοντίνα και να καταγγέλλει πρυτάνεις; Έχετε χάσει κάθε μέτρο και κάθε λογική. Η κοινωνία απαιτεί μηδενική ανοχή όχι μόνο απέναντι στις πράξεις τρομοκρατίας αλλά και αυτούς που τις εγκωμιάζουν», υπογράμμισε ακόμα.

Από την πλευρά του ο κ. Κοντονής δήλωσε έκπληκτος με τα όσα άκουγε. «Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε με την 48ωρη άδεια που πέτυχε ο κρατούμενος μέσω της νόμιμης διαδικασίας για να διανθίσει την ομιλία του με την δράση του Ρουβίκωνα και όσα απαράδεκτα -για να μην πως κάτι βαρύτερο για τις παράνομες ενέργειες που προβαίνει- συμβαίνουν κατά καιρούς από την δράση της συλλογικότητας αυτής», σημείωσε, προκαλώντας την αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία του φώναξε «δεν ντρέπεσαι;» για να της αντιτείνει εκείνος «να ντρέπεσαι εσύ για την πορεία και την διαδρομή σου».

Μετά το τέλος της ομιλίας του κ. Κοντονή, η Ντόρα Μπακογιάννη εξέφρασε τη δυσφορία της. «Καταλήξατε θλιβερός απολογητής του Κουφοντίνα και σήμερα η παρουσία σας προβλημάτισε, διότι το να παριστάνετε πως δεν ξέρετε δεν το δικαιούστε», είπε στον κ. Κοντονή, ενώ σχολίασε ότι ως απλή βουλευτής αναρωτιέται τι άλλαξε από τότε που ο Κουφοντίνας ζητούσε άδειες και δεν του δίνονταν από το Συμβούλιο των Φυλακών. «Δεν ήταν ίδιος ο νόμος;», διερωτήθηκε, ενώ υπενθύμισε ότι ο άνθρωπος αυτός στο βιβλίο του ανέφερε πως όταν δολοφόνησε πισώπλατα τον Παύλο Μπακογιάννη το βράδυ πήγε σε ταβέρνα και διασκέδαζε.

Η κα Μπακογιάννη κατηγόρησε την κυβέρνηση για επιλεκτική ευαισθησία. Όπως είπε «εσείς όταν βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου για την Ηριάννα την στηλιτεύσατε». «Περίμενα τώρα να πείτε για την χορήγηση άδειας στον Κουφοντίναότι λυπούμαστε και δεν συμφωνούμε πολιτικά. Όλο το παρεάκι, συλλογικότητες, Ρουβίκωνες, είμαστε ένα και το αυτό, όμως όταν είναι να καταδικάσετε τον δολοφόνο κρύβεστε. Αίσχος», τόνισε.

Φανερά ενοχλημένος ο κ. Κοντονής ζήτησε τον λόγο για να δηλώσει ότι «ουδέποτε επιδοκιμάσαμε δολοφονικές ενέργειες. Καταδικάσαμε πάντοτε αυτές τις ενέργειες . Λέτε ψέματα ότι δήθεν υποστηρίζουμε τις ενέργειες αυτών των οποίων έχουμε πέσει θύματα».

politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: