Economist: Καλώς ήρθατε στη Βόρεια Μακεδονία


«Τα καλά νέα από τα Βαλκάνια σπανίζουν, αλλά τώρα η Μακεδονία αποκτά καινούργιο όνομα και κάνει νέα αρχή, καθώς επίκειται η οριστική διευθέτηση ενός παλιού προβλήματος» γράφει το βρετανικό περιοδικό Economist.

«Καλώς ήρθατε στη Βόρεια Μακεδονία» σημειώνει χαρακτηριστικά το περιοδικό, τονίζοντας ότι «ακόμη και μετά τη συμφωνία μεταξύ Τσίπρα- Ζάεφ τον περασμένο Ιούνιο λίγοι είναι αυτοί που θα στοιχημάτιζαν ότι τα Κοινοβούλια Αθήνας και Σκοπίων θα την επικύρωναν. Κι όμως ο Ζάεφ τα κατάφερε κι εξασφάλισε την απαραίτητη πλειοψηφία. Τώρα είναι η σειρά του κ. Τσίπρα.

Στο μεταξύ όμως ο κυβερνητικός εταίρος του αποχώρησε. Ο κ. Τσίπρας, επιδέξιος τακτικιστής των παρασκηνίων, ζήτησε αμέσως και πήρε ψήφο εμπιστοσύνης… Την ίδια εξέλιξη ελπίζει ο κ. Τσίπρας και για την ψηφοφορία για το ονοματολογικό της «Μακεδονίας». Τα υπόλοιπα κόμματα θα καταψηφίσουν τη συμφωνία –αποτυπώνοντας έτσι το βαθιά ριζωμένο εθνικισμό που ακόμα κυριαρχεί μεταξύ των Ελλήνων ψηφοφόρων.

Στο μεταξύ ο κ. Τσίπρας φαίνεται ατάραχος –η σχέση του με τους ευρωπαίους εταίρους του, ιδιαίτερα με τη Γερμανίδα καγκελάριο, είναι αισθητά καλύτερη τον τελευταίο καιρό, τονίζει το βρετανικό περιοδικό.

Πολιτική

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: