«Εμπύρετος συνάδελφος ανέμενε να εξεταστεί – Παρατηρήθηκαν συνωστισμός και αταξία»

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ), με ανακοίνωσή του, «εκφράζει την ευχή για ταχεία ανάρρωση των τριών συναδελφισσών που υπηρετούν στο κεντρικό κτίριο του ΥΠΠΟΑ στην οδό Μπουμπουλίνας και νοσούν από τον Covid-19», εκφράζοντας, «ωστόσο, και την έντονη ανησυχία του για τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης».

«Από την ενημέρωση που είχαμε διαπιστώθηκε ένα μεγάλο πρόβλημα στον συντονισμό των ενεργειών κατά την πραγματοποίηση της ομαδικής εξέτασης Covid-19 στο κτίριο της Μπουμπουλίνας, την Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου.

Ο συνωστισμός και η αταξία που παρατηρήθηκαν σε συνδυασμό με το ότι εμπύρετος συνάδελφος ανέμενε να εξεταστεί, ενώ αυτό θα έπρεπε να γίνει στο σπίτι του, θέτουν επιτακτικά την ανάγκη σωστής οργάνωσης ανάλογων ενεργειών, ώστε να μην επαναληφθούν τα ίδια φαινόμενα που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων», σημειώνει ο ΣΕΑ στην ανακοίνωσή του.

Καλεί δε, «τους υπευθύνους από την πλευρά του ΥΠΠΟΑ (την πολιτική ηγεσία και την διοικητική ιεραρχία που έχει τις σχετικές αρμοδιότητες), ειδικά εν όψει της συνολικής αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα:

Να επεξεργαστούν τα προβληματικά δεδομένα εκείνης της εξέτασης και να εφαρμόζουν με σύνεση τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ ώστε όλοι εμείς οι εργαζόμενοι στο υπουργείο να είμαστε και να αισθανόμαστε ασφαλείς. Η επανάληψη της διαγνωστικής διαδικασίας για το σύνολο του προσωπικού που υπηρετεί στην Μπουμπουλίνας είναι το ελάχιστο που θα μπορούσε να γίνει.

Να δρομολογηθούν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την εφαρμογή αυξημένων μέτρων προστασίας της υγείας των συναδέλφων και των συναλλασσόμενων πολιτών και μέτρων αποσυμφόρησης ειδικά σε κτίρια όπως αυτό της Μπουμπουλίνας, που είναι τοις πάσι γνωστό πως δεν πληρούν τους όρους για τήρηση των ενδεδειγμένων αποστάσεων στις θέσεις εργασίας (λχ επαναφορά της εξ αποστάσεως και εκ περιτροπής εργασίας του προσωπικού όπου χρειάζεται, συχνότερη και επιμελέστερη καθαριότητα και απολύμανση των χώρων, διανομή στο προσωπικό ατομικών μέσων προστασίας).

Σε κάθε περίπτωση, το θέμα και η συγκυρία δεν επιτρέπουν ούτε εξωραϊσμούς και εφησυχασμό ούτε κινδυνολογία και πανικό. Προέχει η προστασία της υγείας των εργαζομένων και της δημόσιας υγείας, με υπευθυνότητα, συνέπεια και αποτελεσματικότητα», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΕΑ.

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: