Eμπρηστική επίθεση στο Real Group: Η ΕΛΑΣ εξετάζει σύνδεση με τον αντιεξουσιαστικό χώρο

Οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση εκτιμούν πως το συγκεκριμένο χτύπημα αποτελεί κλιμάκωση μιας σειράς επιθέσεων που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα με αφορμή το αίτημα αποφυλάκισης γνωστού, αναρχικού κρατούμενου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της κρατικής Ασφάλειας για την εμπρηστική επίθεση χθες τα ξημερώματα στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας Real News και του ραδιοφωνικού σταθμού Real FM στην λεωφόρο Κηφισίας.

Οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση εκτιμούν πως το συγκεκριμένο χτύπημα αποτελεί κλιμάκωση μιας σειράς επιθέσεων που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα με αφορμή το αίτημα αποφυλάκισης γνωστού, αναρχικού κρατούμενου.


Μάλιστα, τα στελέχη της Ασφάλειας δεν αποκλείουν να υπάρξει άμεσα και ανάληψη ευθύνης από αντιεξουσιαστική ομάδα για την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία του Real Group.

Οι αστυνομικοί έχουν ήδη στα χέρια τους το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του κτιρίου στο οποίο διακρίνονται οι δύο, μαυροντυμένοι δράστες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους καθώς φοράνε κουκούλες και γάντια, να τοποθετούν τον εμπρηστικό μηχανισμό στην είσοδο.


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες, αρχικά, επιχείρησαν να ανέβουν μέχρι τους ορόφους, ωστόσο, το ασανσέρ ήταν κλειδωμένο για λόγους ασφαλείας με αποτέλεσμα να αφήσουν τα γκαζάκια στην κεντρική είσοδο.

Στη συνέχεια, η φωτιά που προκλήθηκε από την έκρηξη του αυτοσχέδιου, εμπρηστικού μηχανισμού επεκτάθηκε μέσω του αεραγωγού στον τρίτο όροφο και από εκεί στα γραφεία του Real Group.

Τα υπολείμματα του μηχανισμού καθώς και το τέταρτο γκαζάκι που περισυνέλεξαν οι αρχές στο κλικακοστάσιο έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για επεξεργασία.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί της Σήμανσης διεξάγουν εξονυχιστικές έρευνες στην είσοδο αλλά και στα υπόλοιπα σημεία από τα οποία πέρασαν οι δράστες προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν “ίχνη” που άφησαν πίσω τους.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: