Εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν: Όσοι ρίχνουν την Ελλάδα μπροστά στον τούρκικο στόλο θα την αφήσουν μόνη της

Μεγάλες διαστάσεις παίρνει η ένταση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, ενώ για ακόμη μία φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ρίχνει κι άλλο λάδι στη φωτιά με νέες εμπρηστικές δηλώσεις. Ο Τούρκος Πρόεδρος υποστηρίζει πως η στάση της Ελλάδας είναι  ενάντια στις σχέσεις καλής γειτονίας ενώ απειλεί για ακόμα μια φορά λέγοντας πως όσοι ρίχνουν τη χώρα μπροστά στον τούρκικο στόλο θα την αφήσουν μόνη της.

«Η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα να κηρύξει NAVTEX στην περιοχή. Αυτή είναι μια δύστροπη κίνηση της Ελλάδας. H Ελλάδα με την στάση αυτή, που είναι εναντίον στις σχέσεις καλής γειτονίας, του διεθνούς δικαίου έριξε τον εαυτό της σε ένα χάος το οποίο δεν θα μπορεί να βγει μόνη της.

Από εδώ και πέρα η Ελλάδα θα είναι υπεύθυνη για οποιοδήποτε αρνητικό γεγονός στην περιοχή και θα είναι η μόνη χώρα που θα ζημιωθεί. Όπως ξέρουμε εμείς πρέπει να ξέρουν και οι Έλληνες γείτονες μας πως όσοι ρίχνουν την Ελλάδα μπροστά στον τούρκικο στόλο θα την αφήσουν μόνη της μετά» ανέφερε σύμφωνα με το CNN Turk.

«Η ανακάλυψη φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα, είναι προοίμιο καλών νέων στην Ανατολική Μεσόγειο»

«Η ανακάλυψη φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα, είναι προοίμιο καλών νέων στην Ανατολική Μεσόγειο», τόνισε επιπλέον ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της χώρας.

Έκανε λόγο για «σημαντικές ανακαλύψεις» και εξέφρασε την ευχή του να συνεχιστούν τα καλά νέα για τη χώρα του.

Συγκεκριμένα, τόνισε: «Ελπίζουμε πως θα λάβουμε παρόμοια, καλά, νέα και στην Ανατολική Μεσόγειο την ερχόμενη περίοδο».

Συνεχίζοντας και αναφερόμενος επί του κοιτάσματος στην Μαύρη Θάλασσα έκανε λόγο για παροχή σημαντικών πόρων στην οικονομία της χώρας, ενώ σημείωσε πως οι ανακοινώσεις κέρδισαν παγκόσμια προσοχή και εκτίμηση.

Μαίνεται η ένταση Ελλάδας – Τουρκίας: Νέα Navtex από την Άγκυρα

Μία νέα Navtex φαίνεται πως εξέδωσε η Τουρκία συνεχίζοντας τη προκλητική πολιτική με την ένταση στη Μεσόγειο να φτάνει στο κόκκινο.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, μετά την παράταση της παράνομης τουρκικής Navtex στην ελληνική υφαλοκρηπίδα μέχρι και τις 27 Αυγούστου, η Τουρκία προχωρά σε νέες προκλητικές ενέργειες κλιμακώνοντας την ένταση.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του καναλιού, η Τουρκία εξέδωσε νέα Navtex για άσκηση του τουρκικού πολεμικού ναυτικού με συμμαχικά πλοία, νοτίως της Κρήτης, αύριο 25 Αυγούστου, από τις 8:00-12:00.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τουρκία φαίνεται να έχει δεσμεύσει την περιοχή που προβλέπει το τουρκολιβυκό σύμφωνο.

Νέα ελληνική Navtex μετά τις τουρκικές προκλήσεις – Οι περιοχές που δεσμεύει

Με NAVTEX, εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, απαντά η Ελλάδα στην παράταση της παράνομης NAVTEX για το Oruc Reis.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που επικαλείται το ΑΜΠΕ «κατόπιν της παράτασης της προηγούμενης παράνομης αγγελίας NAVTEX στην οποία προχώρησε η Τουρκία το απόγευμα της 23ης Αυγούστου για την συνέχιση των ερευνών του Oruc Reis έως τις 27 Αυγούστου 2020 και 23.59 ώρα Ελλάδος, η Ελλάδα θα δεσμεύσει με αγγελία NAVTEX περιοχή αεροναυτικών ασκήσεων εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην ευρύτερη περιοχή ΝΑ Κρήτης, Καρπάθου, Ρόδου και νοτίως Καστελορίζου. Η NAVTEX θα ισχύσει από τις πρωινές ώρες της 25ης Αυγούστου ως τις βραδινές ώρες της 27ης Αυγούστου 2020».

Η Τουρκία, ανακοίνωσε χθες ότ επεκτείνει έως τα μεσάνυχτα της 26ης Αυγούστου την παράνομη Navtex που έληγε την Κυριακή.

Πολιτική

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: