Εμπορικός Σύλλογος: Λύστε το θέμα των πορειών στο κέντρο της Αθήνας

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, ζητάει επίλυση του θέματος των πορειών. Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του: «Με 80 πορείες και συγκεντρώσεις τον Μάιο που επαναλειτούργησε η αγορά και 53 από την αρχή του Ιουνίου έως σήμερα, με μέσο όρο κλειστό το κέντρο της Αθήνας περίπου 3 φορές ανά εργάσιμη ημέρα, δημιουργούνται καθημερινά συνθήκες ασφυξίας και αδυναμίας λειτουργίας της πόλης και της αγοράς».

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, επαναφέρει το αίτημα επίλυσης του θέματος των πορειών, που είχε θίξει με επιστολή προς τον πρωθυπουργό και όλους τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων στις 19 Δεκεμβρίου 2019, ζητώντας τη θεσμοθέτηση κανόνων που θα επιτρέπουν στην πόλη να λειτουργεί.

«Πρέπει ξεκάθαρα να δηλωθεί  ότι στόχος μας δεν είναι σε καμία περίπτωση ο περιορισμός του δημοκρατικού δικαιώματος της διαμαρτυρίας και της διεκδίκησης των αιτημάτων του οποιουδήποτε πολίτη, ειδικά από εμάς, έναν διεκδικητικό και μαχητικό φορέα» όπως υπογραμμίζεται.

Ο σύλλογος στην ανακοίνωση αναφέρει ότι, με αφορμή την σημερινή εικόνα της πόλης, που παρέλυσε με τρεις συγκεντρώσεις, ζητάει από την κυβέρνηση «την επίσπευση της θεσμοθέτησης κανόνων που θα επιτρέπουν σε κάθε ομάδα τη δημοκρατική διεκδίκηση των αιτημάτων της, καταλαμβάνοντας όμως αναλογικά με τον όγκο της δημόσιο χώρο, δηλαδή το πεζοδρόμιο για μικρές ομάδες, μία λωρίδα του δρόμου για μεγαλύτερες και όλο τον δρόμο μόνο για μαζικές διεκδικήσεις».

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: